HERNE – Winnepoe kan terugblikken op een succesvolle speelpleinwerking

C21

HERNE – Winnepoe kan terugblikken op een succesvolle speelpleinwerking

Winnepoe_zomer_2022__2_
HERNE – Winnepoe kan terugblikken op een succesvolle speelpleinwerking - © Deschuyffeleer
 
Winnepoe_zomer_2022__3_
HERNE – Winnepoe kan terugblikken op een succesvolle speelpleinwerking - © Deschuyffeleer
 
Z_winnepoe_zomer_2022__1_
HERNE – Winnepoe kan terugblikken op een succesvolle speelpleinwerking - © Deschuyffeleer
 

Ook voor Winnepoe behoort de speelpleinwerking tijdens deze zomermaanden tot het verleden. Tien weken lang stond er in het parochielokaal in de Lindestraat een team van 12 gedreven monitoren klaar voor de opvang en het speelplezier van gemiddeld in juli zo’n 30 en in augustus  zo’n 20 kinderen per dag.  Niet alleen de monitoren/animatoren  maar ook hun coördinatoren, de klusjesmannen (en -vrouw) en het poets- en onderhoudspersoneel hebben hun steentje bijgedragen om van deze editie een succesverhaal te maken. Als dank voor hun voortreffelijke bijdrage werden de leiding en de monitoren getrakteerd op een barbecue. De chef-kof van dienst was Dirk Stalpaert. Organisatorisch was Winnepoe ook deze keer in handen van draaischijf Linda Thiels.

Genoten met volle teugen  

Originele spelletjes, creatieve knutselactiviteiten, een leuke uitstap, ravotten en buiten spelen. Van ‘s morgens 7u tot ´s avonds 18 uur kon het bij Winnepoe allemaal. En ja, feit is dat de weergoden de speelpleinwerking dit jaar bijzonder gunstig gezind waren. Op sommige momenten waren ze zelfs een beetje te gul. “De kinderen hebben er alvast met volle teugen van genoten” is wel de algemene bevinding. “Wat veel bijval had was uiteraard het rijk aanbod aan rollend speelgoedland. Ook het springkasteel en de trampoline waren fel gegeerd”.

De speelpleinwerking onder de hoede van het lokaal bestuur in het centrum was dit jaar al aan haar 15de editie toe. Het was immers in 2008 dat het OCMW besliste voortaan in de zomervakantie in de lokalen van de Chiro in de Lindestraat opvang te organiseren voor kinderen van hoofdzakelijk uitwerkende ouders.

Jobstudenten

Telkens in de aanloop naar de zomer werd er dan ook al die jaren vanuit het lokaal bestuur op zoek gegaan naar jonge monitoren en coördinatoren die dan een contract als jobstudent kregen aangeboden. Zo zijn er al een honderdtal bijzonder gemotiveerde jonge meisjes en jongens geweest, veelal uit de gemeente, die zo een aardig centje konden verdienen door samen en in teamverband jonge kinderen op een creatieve en verantwoorde manier door de vakantie te loodsen en hen daarbij een speels en gevarieerd activiteitenprogramma aangepast aan hun leeftijd aan te bieden.

Amber Lanneer, die samen met Lieselot Nerinckx de coördinatie op het plein waarnam,  woont in Vollezele en heeft al meer dan 5 jaar ervaring in dit opzicht maar was nog nooit in die zin actief aan de slag in Herne. “Ik werd coördinator omdat ik als studente maatschappelijk werk ook stagiaire was op de Hernse dienst Welzijn en zo kwam van het ene het andere”.

Een gedegen selectie

Binnen het OCMW tekent Linda Thiels nu al meer dan 20 jaar voor de organisatie van de speelpleinwerking. De eerste stap die daarbij gezet wordt is de selectie van de monitoren: “Die start al in januari. Voorrang wordt hierbij verleend aan kandidaten die de voorbije jaren zich afdoend van hun taak hebben gekweten. Wel zijn ook nieuwkomers steeds welkom. Maar die worden uitgenodigd zich eerst te bewijzen tijdens de opvang in de kortere vakantieperiodes. Om de ganse vakantieperiode in te vullen hebben wij een enthousiaste ploeg van zo’n goeie 12 monitoren, met inbegrip van twee coördinatoren, nodig”.

Voor meer info kan steeds bij  de verantwoordelijke schepen Sandra Dero – 0496 75 69 61 – sandra.dero@herne.be .

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 aug 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 28 sep 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 28 sep 2022
Marc Sluys | 26 sep 2022

archief