HERNE - Dieren moeten bewoners WZC St-Felix een onvergetelijke namiddag bezorgen

C21

HERNE - Dieren moeten bewoners WZC St-Felix een onvergetelijke namiddag bezorgen

Dieren_moeten_bewoners_wzc_st-felix_een_onvergetelijke_namiddag_bezorgen
HERNE - Dieren moeten bewoners WZC St-Felix een onvergetelijke namiddag bezorgen - © Deschuyffeleer
 

De jaarlijkse Werelddierendag, telkenmale op 4 oktober, vormt voor de directie van het woonzorgcentrum St-Felix een welgekomen gelegenheid om zijn residenten nog eens in contact te laten komen met dieren. De directie doet daarbij een beroep op de goodwill van dierenliefhebbers die dag met hun lievelingsdieren naar de home af te zakken en zo de bewoners meteen ook de kans te bieden een mentaal heilzame dag te beleven.

Welbevinden

“Onze oproep naar huisdieren kadert in het welbevinden van onze bewoners”, zegt Greta Vandenneucker van de dienst Wonen en Leven. “Verhuizen naar een woonzorgcentrum kan een groot impact hebben op de bewoners.  Ze ervaren daarbij heel wat verliessituaties zoals het verlies van hun partner, hun onafhankelijkheid en zelfs van hun huisdier. Het is algemeen geweten dat een huisdier troost brengt en aanvoelt als hun baasje zich niet goed voelt.  Daarom verwelkomen we op dinsdag 4 oktober 2022 maar al te graag  dieren en hun baasjes in ons centrum. Ben jij de vrijwilliger die onze bewoners een aangename namiddag wil bezorgen met je huisdier dan ben je van harte welkom!  Momenteel hebben we al een aantal honden, maar andere huisdieren zoals katten, vogels, kippen, konijnen, cavia’s, hamsters… zijn ook steeds welkom”.

Werelddierendag

In feite zag Werelddierendag het levenslicht in 1929 in Oostenrijk door toedoen van een aantal dierenliefhebbers die opkwamen voor het algemeen welzijn van de dieren. De vastgepinde datum van 4 oktober blijkt bovendien te verklaren door de dood van de heilige Franciscus van Assisi op die datum in 1226. Die zette zich immers zijn heel leven lang in voor dier en natuur. Hij hield zelfs kerkdiensten voor dieren en daarbij stak hij zijn liefde voor de dieren niet onder stoelen of banken.

Contact

Wie graag haar of zijn medewerking wil verlenen aan de ontmoetingsdag kan contact opnemen via mail met animatie@sintfelix.be of gerust vooraf even langsgaan in het woonzorgcentrum.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 sep 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 20 sep 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 14 sep 2023
Godelieve Deschuyffeleer | 13 sep 2023
Godelieve Deschuyffeleer | 10 sep 2023
Godelieve Deschuyffeleer | 10 sep 2023

archief