HERNE - Combinatie van teambuilding en personeelsfeest bijzonder geslaagd

C21

HERNE - Combinatie van teambuilding en personeelsfeest bijzonder geslaagd

Teambuilding_en_personeelsfeest__46_
HERNE - Combinatie van teambuilding en personeelsfeest bijzonder geslaagd - De gelauwerden - © Deschuyffeleer
 
Teambuilding_en_personeelsfeest__63_
HERNE - Combinatie van teambuilding en personeelsfeest bijzonder geslaagd - De nieuwkomers - © Deschuyffeleer
 
Teambuilding_en_personeelsfeest__18_
HERNE - Combinatie van teambuilding en personeelsfeest bijzonder geslaagd - © Deschuyffeleer
 
Teambuilding_en_personeelsfeest__87_
HERNE - Combinatie van teambuilding en personeelsfeest bijzonder geslaagd - © Deschuyffeleer
 
Teambuilding_en_personeelsfeest__88_
HERNE - Combinatie van teambuilding en personeelsfeest bijzonder geslaagd - © Deschuyffeleer
 
Teambuilding_en_personeelsfeest__95_
HERNE - Combinatie van teambuilding en personeelsfeest bijzonder geslaagd - Zij waren van dienst - © Deschuyffeleer
 
Teambuilding_en_personeelsfeest__120_
HERNE - Combinatie van teambuilding en personeelsfeest bijzonder geslaagd - © Deschuyffeleer
 
Teambuilding_en_personeelsfeest__142_
HERNE - Combinatie van teambuilding en personeelsfeest bijzonder geslaagd - © Deschuyffeleer
 

Voor de zesde keer was het gemeentelijk personeel uitgenodigd op een dagje teambuilding. Die traditie gaat inmiddels al terug naar 2016. De insteek is nog steeds de collega’s de gelegenheid bieden elkaar ook buiten de werkvloer beter te leren kennen om zo de sociale binding te verstevigen, de groepsgeest te bevorderen, de communicatie te faciliteren en het onderlinge vertrouwen te vergroten. Hetgeen dan ook überhaupt rechtstreeks en onrechtstreeks de dienstverlening naar de bevolking toe alleen maar kan verbeteren.  

Op het programma stond een dagje Gavers (Geraardsbergen) doorspekt met opdrachten en spellen en dat later op de avond uitmondde in een personeelsfeestje. Met de zon als welgekomen gast was de algemene weerklank dan ook: het was aangenaam, gezellig en plezant. Ook het personeel van de basisschool De Regenboog kon deze keer delen in de pret. Directeur Christoph Segers: “Dit jaar viel de teambuilding op dezelfde dag als de pedagogische studiedag. Dat maakt dat ook wij voor de eerste keer hebben kunnen deelnemen. Het was een aangename en leerrijke dag die maakt dat ook wij als leerkrachten ons meer betrokken voelen bij het reilen en zeilen van de gemeente en ons meer als collega’s kunnen erkennen”. En voor het personeel was het overigens ook een gelegenheid om nader kennis te maken met de officieren van de politie Pajottenland.    

Terwijl de personeelsleden al hun talenten aanspraken om de opdrachten tot een goed einde te brengen werd in het gemeenschapscentrum in Sint-Pieters-Kapelle gezorgd voor een gedekte tafel. De genodigden werden niet alleen onthaald op een heerlijke barbecue maar er werd ook tijd en ruimte voorzien om de personeelsleden met een aanzienlijk aantal jaren dienst en de afzwaaiers in de bloempjes te zetten.

Bijzondere verdiensten  

Schepen voor personeel Carina Ricour mocht Fabienne Claes en Mireille De Smet feliciteren met hun 20 jaar dienst. Voor Frank Bellemans, Dirk Bulteryst, Carine Van de Velde en Els Desmet was dat 25 jaar en Marleen De Slachmuylder en Patrick Sergoris ten slotte werden gelauwerd voor 35 jaar dienst. Vorig jaar namen Marleen Flamant, Jacques Mertens en Linda Huys afscheid. Zij kunnen  sindsdien genieten van hun pensioen. Allen kregen een cadeaumand en een aantal waardebonnen. Ook Karel Van den Broeck, Chantal Deveseleer, Nina Grisé, Peter Van Nieuwenhove, Catherine Michielssen, Heidi De Weghe, Manon De Brouwer, Seps Michael en Frederik Vervisch kregen samen met Truus Lanneer (GBS De Regenboog) als nieuwkomers een hartelijk applaus.

Waar of niet waar?

Daar waar de vorige jaren de burgemeester zijn team trakteerde op een behoorlijke brok algemeen en stevig gemeentelijk nieuws werd dit jaar de minder conformistische kaart getrokken.  “Teambuiding is elkaar beter leren kennen”, gaf hij aan. Daarom verzocht hij alle schepenen een tipje van de sluier te lichten over ‘weetjes’ uit hun eigen voorafgaand leven. De burgemeester beet meteen de spits af met een niet al te fraai overzicht van ‘zijnen jongen tijd’. Bij het aanhoren van zijn toch wel gepeperd verhaal werden de ogen van enkele aanwezigen almaar groter en groter. Schepen Carina Ricour van haar kant viel als verpleegster ooit flauw bij het behandelen van een etterende wonde. Schepen Lieven Snoeks dan weer was enkele dagen geleden nog te zien op VTM Gold. Ook speelde hij ooit de grote trom bij de Ware Broeders. En schepen Sandra Dero ten slotte was er aan om na het overlijden van een bpost-collega  de in zijn woning tonnen niet uitgedragen post te sorteren en met de nodige excuses en met soms jaren vertraging aan de rechtmatige bestemmelingen te laten geworden.  

Straffe verhalen vind je niet? Zoals bij alles en altijd - en ook op de werkvloer - is relativeren echter een must. Bij ieder verhaal hoorde een stemming: was het verhaal juist of was het een leugen? En ja, van het voorgaande is slechts één verhaal juist en alle andere waren prima geacteerd en gelogen.

De traiteur van dienst was Jimmy Bulté uit de Dronkaertstraat en voor de muzikale noot en de ambiance tekende Lennert De Maesschalck.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 sep 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 03 dec 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 02 dec 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 01 dec 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 28 nov 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 24 nov 2022

archief