HERNE – Afvalkalender 2023 en specifieke aandachtspunten

C21

HERNE – Afvalkalender 2023 en specifieke aandachtspunten

Afvalkalender_2023
HERNE – Afvalkalender 2023 en specifieke aandachtspunten - © Deschuyffeleer
 

Sinds vorig jaar krijgen de inwoners van de gemeenten waar Intradura de huis-aan-huis-ophalingen verzekert de afvalkalender niet meer in een aparte zending toegestuurd. Dit is het geval voor de inwoners van Asse, Beersel, Dilbeek, Drogenbos, Gooik, Grimbergen, Halle, Herne, Kapelle-op-den-Bos, Lennik, Linkebeek, Merchtem, Opwijk, Pepingen, Roosdaal, Sint-Pieters-Leeuw, Ternat en Wemmel.

Die afvalkalender, nu geldig voor 6 maanden, is als uitscheurbare middenpagina vervat in de ID-krant, de zesmaandelijkse afvalkrant van Intradura. Alle afvalinfo wordt zo per gemeente verzameld in één publicatie. De ophaaldagen blijven onveranderd. Voor de laatste stand van zaken kan men ook terecht op deze Facebook-pagina of in  de Recycle!-app die kan gedownload worden. Belangrijk voor die allereerste ophaling op maandag 11 januari is dat dan ook de kerstbomen worden meegenomen. Het gaat hier uiteraard alleen om natuurlijke kerstbomen zonder pot of versiering. Een houten kruis of wortels zijn toegelaten.

Heeft u na eind december de ID-krant met afvalkalender nog niet ontvangen? Vraag dan een exemplaar aan de balie van het gemeentehuis of download de afvalkalender vanaf de gemeentelijke website of via deze webpagina.

De Recycle!-app geeft aan wanneer welke ophaling plaatsvindt, maar dan wel met de laatste updates. Als  een ronde niet kan of kon doorgaan door onder meer extreem (winter)weer, dan vertelt de app u naar welke datum die ophaling  is verplaatst. De app herinnert er ook de avond voordien aan dat bijvoorbeeld de pmd-zak of het restafval moet buiten gezet worden. Zo mist u geen enkele ophaling meer!

Aandachtspunten specifiek voor Herne

Op de laatste gemeenteraad werd beslist dat de prijzen voor zowel de restafval- als de GFT- en PMD-zakken ongewijzigd blijven. Voor grote restafvalzakken en de GFT-zakken van 60 liter dient voor een rol van 10 zakken respectievelijk 20€ en 10€ betaald. Een rol van 20 PMD-zakken van 60 liter blijft 3€ kosten, zijnde 0,15€ per zak. Ook aan de milieubelasting zijn er geen wijzigingen.

De ophaling papier en karton zullen vanaf 1 januari 4-wekelijks gebeuren in de plaats van maandelijks. Per jaar betekent dat één extra ophaling. Zó wordt vermeden dat er soms 5 of zelfs 6 weken tussen twee ophalingen zitten.

In het recyclagepark mag voortaan PMD enkel nog in de gebruikelijke blauwe zakken aangeboden worden in de daartoe bestemde container.

Info  Intradura: www.intradura.be  - info@intradura.be - 02/ 334 17 40

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 dec 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 jul 2024

archief