HERNE - Dag van de Zorg in de assistentiewoningen van Sint-Felix

C21

HERNE - Dag van de Zorg in de assistentiewoningen van Sint-Felix

Dag_van_de_zorg_st_felix_2023__3_
HERNE - Dag van de Zorg in de assistentiewoningen van Sint-Felix - © Deschuyffeleer
 
Dag_van_de_zorg_st_felix_2023__1_
HERNE - Dag van de Zorg in de assistentiewoningen van Sint-Felix - Algemeen directeur Marc Van Nieuwenhove en Matthias Van Houdenhove, directeur bewonerszorg - © Deschuyffeleer
 
Dag_van_de_zorg_st_felix_2023__2_
HERNE - Dag van de Zorg in de assistentiewoningen van Sint-Felix - © Deschuyffeleer
 

Dag van de Zorg is de jaarlijkse opendeurdag voor zorg- en welzijnsvoorzieningen die dit jaar doorgaat op zondag 19 maart. De twaalfde editie staat in het teken van ‘Werken in Zorg en Welzijn’. Die dag zetten honderden zorg- en welzijnsvoorzieningen de deuren open voor het publiek. Zo ook het woonzorgcentrum Sint-Felix.  Iedereen is welkom van 14 tot 17 u om via een volledig vrijblijvende rondleiding nader kennis te maken met zijn 38 nieuwbouw assistentiewoningen. Het wzc Sint-Felix is gelegen in de Lindestraat 1-3 in Herne-centrum.

Assistentiewoningen houden een mogelijke behuizing in voor oudere mensen die nog zelfredzaam zijn. Die woonvorm biedt nu ook senioren van Herne en ruime omgeving zelfstandigheid, service én veiligheid onder de majestueuze kerktoren van de dorpskern. Dankzij de directe nabijheid van het centrum kunnen de bewoners er zelf naar een leuk café, een gezellige buurtwinkel of zelfs naar de lokale markt. Ook de groenteboer en de melkventer hebben er wekelijks afspraak. Wzc Sint-Felix is dan ook EFFENAF! de moeite.

Wonen zonder zorgen

Directeur Marc Van Nieuwenhove: “Naar de toekomst toe wordt Sint-Felix dus een complex met 60 opvangplaatsen in het rust- en verzorgingscentrum, 4 voorzieningen voor kortverblijf, 4 van de vorige 13 traditionele assistentiewoningen en een groep van 38 nieuwe assistentiewoningen. Dit alles moet op termijn het herbergen van een 120-tal  residenten mogelijk maken. Zo’n assistentiewoning is een verblijf voor de specifieke doelgroep van 65-plussers waarbij zorg op eigen verzoek mogelijk wordt gemaakt.

Ouderen verhuizen vaak naar een assistentiewoning omdat hun woning ofwel onvoldoende aangepast is ofwel te afgelegen ligt van een woonkern met winkels en andere nuttige voorzieningen. Een assistentiewoning biedt ook voordelen voor kwetsbare alleenstaanden die anders in een sociaal isolement terechtkomen want in een assistentiewoning heeft u nu eenmaal meer kans op sociale contacten. Een essentiële doelstelling van assistentiewoningen is immers letterlijk de bewoner te ‘ontzorgen’.

In een erkende assistentiewoning kunt u, als 65-plusser, zelfstandig wonen. Tegelijk is het een woning die aangepast en veilig is. U kunt er, als u dat wil, een beroep doen op gemeenschappelijke diensten zoals poetshulp, warme maaltijden of thuisverpleging. Er zijn ook gemeenschappelijke ruimtes waar u de andere bewoners kunt ontmoeten. In een assistentiewoning wordt de klok rond toezicht gegarandeerd. Er is een noodoproepsysteem, waarbij uw oproep 24u/24u wordt beantwoord. Maar er is geen permanente zorg zoals in een traditioneel ‘rusthuis’. De zorg in een assistentiewoning is deze die u zou ontvangen indien u thuis zou verblijven. Het is dus een woning waar u zelfstandig woont en waar u kunt blijven wonen als het wat moeilijker gaat. Onze assistentiewoningen zijn geschikt voor één of twee personen, de dagprijs blijft hetzelfde of je nu alleen woont of met twee”.

Volledig ingericht

In zijn standaarduitvoering is een woning met één kamer  voorzien van een volledig ingerichte keuken met apparatuur, een badkamer met wastafel, toilet en douche, een ruime woon-en leefruimte met terras/balkon en een technische ruimte/bergruimte. Alle eenheden zijn voorzien van branddetectie, parlofoon en een noodoproepsysteem. Verder zijn er aansluitingen voorzien voor telefoon, tv, radio en internet (wifi). Het complex beschikt over een veilige parking. Een standaard assistentiewoning kost 46,30 euro/per dag exclusief de traditionele nutsvoorzieningen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 mrt 2023
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief