HERNE - Sterke verkeershinder door internationale triatlon Challenge Geraardsbergen

C21

HERNE - Sterke verkeershinder door internationale triatlon Challenge Geraardsbergen

Hinder_herne_challenge_geraardsbergen
HERNE - Sterke verkeershinder door internationale triatlon Challenge Geraardsbergen - © Deschuyffeleer
 

Ter gelegenheid van de internationale triatlon Challenge Geraadsbergen op zondag 11 juni dient ook in Herne en bij uitbreiding ook in de ruimere omgeving tijdens de doortocht van de deelnemers in het kader van het fietsgedeelte rekening gehouden te worden met sterke hinder voor het verkeer vooral op de gewestwegen en in de buurt van het Dominicanessenklooster en het kruispunt van de Patriot.

Zwemmen, fietsen en lopen

Het initiatief voor het opzetten van de wedstrijd(en) gaat uit van het lokaal bestuur Geraardsbergen dat zo de stad met haar legendarische Muur, het provinciaal recreatiedomein De Gavers en het centrum ook via een internationale triatlon wil promoten. De deelnemers gaan van start tussen 11u00 en 11u45 naargelang de categorie van de wedstrijden waarvoor zij zijn ingeschreven (profs, amateurs, ploegen,…). Zij dienen vooreerst 1,9 km te zwemmen in het domein van de Gavers, vervolgens te fietsen over twee keer een omloop van 45 km (90 km) die ook Galmaarden en Herne aandoet om dan te finishen na een loopparcours van 7 km doorheen grotendeels het ‘hart’ van de stad drie keer (21 km) te hebben afgelegd. Vorig jaar ging de zege bij de mannen naar de Fransman Antony Coster in een totaaltijd van 03u 54’ 45” terwijl bij de dames het de Nederlandse Diede Diederiks was die zich de snelste toonde in een tijd van 04u 27’ 53”. Na het succes van vorig jaar worden ook deze keer meer dan 1000 deelnemers aan het gebeuren verwacht.

Fietsparcours

De triatleten komen Herne binnengereden via de Ninoofsesteenweg om vervolgens via de Edingsesteenweg, de Hernebosstraat, de Grotestraat, de H. Geeststraat, de Edingsesteenweg, en het kruispunt de Patriot het grondgebied van Herne terug te verlaten via de Geraardsbergsesteenweg. Het is om te vermijden dat de deelnemers zouden opgehouden worden aan de spooroverweg op de Edingsesteenweg en er zo wedstrijdvervalsing zou kunnen optreden dat het parcours ook noodgedwongen de Hernebosstraat, de Grotestraat en de H. Geeststraat aandoet.

Eénrichtingsverkeer

In Herne wordt de grootste verkeershinder verwacht tussen 12u en 15u. In het algemeen geldt dat je vanaf 10u30 tot omstreeks 17u30 met éénrichtingsverkeer wordt geconfronteerd op volgende invalswegen:

- op de N255 (Ninoofssesteenweg, Edingsesteenweg): je rijdt er tussen het kruispunt met de Heilige Geeststraat en met de N272 (Langestraat) enkel richting Ninove.

- op de N495 (Geraardsbergsesteenweg): je rijdt er tussen kruispunt met Herhout en met de Edingsesteenweg enkel richting Herne.

De andere rijrichting is telkens voorbehouden voor de triatleten.

Je kan het parcours oversteken, maar dan uitsluitend op deze locaties:

- op de N255 aan het kruispunt met de Scheibeekstraat en de Hollestraat of aan het kruispunt met Centrum en de Stationsstraat.

- op de N495 aan het kruispunt met de Rendries en de Brikstraat of aan het kruispunt met de Breemstraat en Keystraat of aan het kruispunt met de Kramerijkstraat en de Geraardsbergsestraat.

Alle andere kruispunten op voornoemde gewestwegen zijn afgesloten en bemand door politie of seingevers.

Hernebosstraat en Grotestraat

Ook worden de Hernebosstraat en de Grotestraat (tussen het kruispunt met de Hernebosstraat en met de H. Geeststraat) in dezelfde periode afgesloten voor alle verkeer. In de H. Geeststraat en de Groenstraat wordt eveneens éénrichtingsverkeer ingelegd met toegelaten rijrichting van het kruispunt met de N255 (Edingsesteenweg) naar het kruispunt met de Grotestraat.

Meer informatie over parcours, programma en tijdschema’s zijn terug te vinden op www.geraardsbergen.be/challenge2023 .            

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 jun 2023
Deschuyffeleer Godelieve
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 05 jun 2024

archief