HERNE bedankt en bezoekt zijn mantelzorgers

C21

HERNE bedankt en bezoekt zijn mantelzorgers

Dank_mantelzorgers_2023_herne___3_
HERNE bedankt en bezoekt zijn mantelzorgers - © Deschuyffeleer
 
Dank_mantelzorgers_2023_herne___2_
HERNE bedankt en bezoekt zijn mantelzorgers - © Deschuyffeleer
 
Dank_mantelzorgers_2023_herne___1_
HERNE bedankt en bezoekt zijn mantelzorgers - © Deschuyffeleer
 

Naar jaarlijkse traditie is 23 juni de Dag van de Mantelzorg. Die dag of in die periode mogen de vele mantelzorgers dan genieten van een speciale attentie. Hun engagement is namelijk niet vanzelfsprekend. Ook Herne is rijk aan mantelzorgers. Zij zijn vaak niet alleen ‘zorger', maar vaak ook geliefde, steunpilaar, belangenbehartiger, zorgcoördinator en nog zoveel meer. Het combineren van al die bezigheden is niet eenvoudig en daar is iedereen het over eens. Het maakt van iedere mantelzorger een onzichtbare held in de zorg en de samenleving.

Vandaag brachten schepen Sandra Dero en drie leden van de dienst Welzijn een hartverwarmend bezoek aan de nagenoeg  136 mantelzorgers in de gemeente. Met een vriendelijk woord en een presentje in de vorm van een ‘Effenaf-paraplu’  wil de dienst Welzijn (OCMW) hen zo van harte bedanken voor hun inzet en engagement. Zo werd er door Sandra, Linda, Nadine of Ilse aangebeld op 34 adressen in Herfelingen, 44 in Sint-Pieters-Kapelle en 58 in Herne.

Nu toch al meer dan 11  jaar geleden startte het toenmalig OCMW in uitvoering van het lokaal sociaal beleidsplan met een eigen mantelzorgtoelage. Die toelage bedraagt 15 euro per maand. Zij drukt de waardering van het lokaal bestuur uit ten aanzien van de personen die hulpbehoevenden en zieken bijstaan om zo lang mogelijk in hun eigen vertrouwde omgeving te kunnen blijven wonen. De toelage werd in het leven geroepen ten voordele van de zorgverlener en niet van de zorgbehoevende.

De dienst Welzijn is goed voor 5 maatschappelijke werkers (sociale dienst), 2 maatschappelijke werkers (thuisdienst), 3 bediendes, 1 poetsvrouw, 17 tewerkgestelden in de thuiszorg en 1 diensthoofd.

De deelnemende Welzijn-medewerkers aan de uitdeling werden op de middag op kosten van hun schepen vergast op een broodjesmaal in de Coupée (Station).

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jun 2023
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief