HERNE/GALMAARDEN - Wandelclub De Marktrotters pikt haar Urbanustochten terug op

C21

HERNE/GALMAARDEN - Wandelclub De Marktrotters pikt haar Urbanustochten terug op

Urabanustochten_2023_a
HERNE/GALMAARDEN - Wandelclub De Marktrotters pikt haar Urbanustochten terug op - © Deschuyffeleer
 

Na het overbruggen van de storende covid-periode en een herschikking in haar bestuur waait er terug een dynamische wind in de schoot van de Hernse wandelclub De Marktrotters. Zo pakt de club na enkele jaren onderbreking terug uit met een ambitieus jaarprogramma met opnieuw drie wandeltochten. Na de Kriek- en Mattentochten in maart maken de welbekende Urbanustochten daar het tweede luik van uit en die gaan gewoontegetrouw door op de derde zondag van juli, dit jaar dus nu op zondag 16 juli. Zo zijn die tochten inmiddels al aan hun 37ste editie toe.

Die zondag belooft het in de omgeving van Urbanus’ standbeeld, met daarbij ook zijn Nabuko Donosar en zijn huisvlieg Amedee, terug een drukke wandeldag te worden in het centrum van de Galmaardse deelgemeente Tollembeek. Voor het organiseren van de tochten kan het clubbestuur met voorzitter Willy Jeuris er deze keer opnieuw terugvallen op de ruime faciliteiten van de gemeentelijke zaal Willem Tell rechtover het standbeeld van Urbanus.

Hoopvol de toekomst tegemoet

De voorzitter kijkt samen met zijn schare medewerkers de toekomst terug hoopvol in: “De voorbije jaren zijn er een aantal edities noodgedwongen geschrapt of in een andere vorm georganiseerd. De organisatie van 2020 in volle coronaperiode is niet kunnen doorgegaan. In 2021 is er georganiseerd zonder catering omdat de coronavoorschriften dat op dat moment niet toelieten. Toch daagden er toen toch nog in totaal 1.357 wandelaars op. In 2022 had het vorig bestuur een sabbatjaar aangevraagd en mocht er niet georganiseerd worden. Deze editie zal evenwel opnieuw aansluiten met het verleden. Het wordt dan ook terug een uitgave zoals wij er al meerdere gekend hebben met niet alleen veel clubwandelaars maar ook met vele niet bij clubs aangesloten wandelaars die uit sympathie de organisatie van de Urbanustochten een warm hart toedragen of van de gelegenheid willen gebruik maken om een fikse wandeling te maken. Wij hopen wel de wandelaars die alsnog niet bij een club aangesloten zijn te kunnen overtuigen zich bij onze club aan te sluiten. Zoals in het verleden kunnen de deelnemers kiezen uit zes afstanden: 4 – 6 – 10 – 15 – 22 – 32 km.”

Praktisch      

De inschrijvingen in de zaal Willem Tell zijn geopend van 7 u tot 15 u. De aankomsten worden afgesloten om 18 u.  

De 4 km en de 6 km maken een wandeling doorheen de Tollembeekse kouters . De kortste afstand is ook voorzien voor rolwagens. De andere afstanden gaan via autoluwe wegen en veldwegen naar de gemeentelijke basisschool in het gehucht Herhout om terug te keren langs de Flietermolen en de oevers van de Mark.

Vanuit de Herhout trekken de 15 – 22 – 32 km naar Viane. De 32 km maakt vanuit Viane een lus naar de flanken van de Bosberg. De terugkeer van de 15 km neemt in Galmaarden een andere route dan de 22 en de 32 km, die eerst nog eens langs de Herhout stappen.

In de nabijheid van de vertrekplaats is een ruim aantal parkeerplaatsen beschikbaar om de deelnemers in staat te stellen op zeer korte afstand van de startzaal hun voertuigen te kunnen achterlaten. Het NMBS-station van Tollembeek bevindt zich op 1,4 km van de vertrekplaats.

Nieuw - De Wijnmaandtochten

Voor haar derde organisatie stapt de wandelclub over van de eerdere Eindejaarstochten vanuit Outer naar een nieuw format. Dat worden dan de Wijnmaandtochten op de tweede woensdag van oktober. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 jul 2023
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief