HERFELINGEN – Waanzinnig Weekend blikt ook terug op een succesrijk WaWe-beachvolley-tornooi

C21

HERFELINGEN – Waanzinnig Weekend blikt ook terug op een succesrijk WaWe-beachvolley-tornooi

1
HERFELINGEN – Waanzinnig Weekend blikt ook terug op een succesrijk WaWe-beachvolley-tornooi - Lise Allebosch - © Deschuyffeleer
 
2
HERFELINGEN – Waanzinnig Weekend blikt ook terug op een succesrijk WaWe-beachvolley-tornooi - Lise Allebosch - © Deschuyffeleer
 
Photo-2023-07-17-10-38-55
Groepsfoto van de winnaars (1,2 en Fairplay) op zaterdag - Foto ingezonden
 
Photo-2023-07-17-10-39-34
Groepsfoto winnaars op zondag - Foto ingezonden
 
Photo-2023-07-17-10-39-13
Winnaars Fairplay op zondag bij de recreanten - Foto ingezonden
 
Photo-2023-07-17-10-41-29
Fairplay op zondag in de competitiereeks - Foto ingezonden
 

Het WaWE-beachvolley-tornooi zit er voor een twintigste keer terug op. Het werd opnieuw een sportief treffen waar onder de liefhebbers van het genre nog veel en lang zal over gesproken worden. Dit jaar was de tweedaagse organisatie een vuurdoop voor Lise Allebosch die de toch wel zware opdracht kreeg om in de sporen van Claudy Cuvelier het geheel in goede banen te leiden. Lise is zelf al 13 jaar actieve volleybalspeelster en speelt nu bij BeRuVoc Halle.

Het recept voor het wederkerig welslagen van dit tornooi is grotendeels te wijten aan zijn door de jaren heen opgebouwde reputatie, zijn originaliteit en de achtergestelde sportieve organisatiegeest. Dit jaar verliep het tornooi over twee dagen. Daarbij werd er ook voor gezorgd dat zowel de gevorderde spelers als de recreanten aan hun trekken komen en dat de fairplay immer zowel op het veld als ernaast gewaarborgd blijft. Zijn goede naam heeft WW-beachvolley ook weten op te bouwen door het volledig ingekapseld zijn van het volleybalspel in een organisatie die er niet alleen is voor de sportievelingen maar dankzij de tientallen andere activiteiten ook aantrekkelijk blijkt te zijn voor, kortom, iedereen van 0 tot 99 jaar.

Iedereen tevreden naar huis

Lise Allebosch: “Naast het aanbieden van kwaliteitsvolle speelvelden, waarvoor we de gemeente Herne heel dankbaar zijn, doen we ook een grote inspanning om iedere speler, winnaar of verliezer, naar huis terug te sturen met waardevolle prijzen. Dat we deze prijzen aan interessante voorwaarden kunnen op de kop tikken hebben we te danken aan een paar sponsors”.

De blikvangers op zaterdag

 • Er was zowel een competitieve als recreatieve reeks.
 • In elke reeks 7 ploegen van telkens 3 tot 5 personen
 • Winnaar zaterdag competitieve reeks: Team triple B. Zij komen van Ieper, West-Vlaanderen. Zij hebben als gezin van 3 personen het tornooi gespeeld.
 • Op de tweede plaats in competitieve reeks was ‘Last Minute’. Zij kwamen in vervanging spelen voor een ploeg die op het laatste moment nog afgezegd had. Zij wonen ook in het Pajottenland.
 • Winnaar zaterdag recreatieve reeks: 12 matrozen. Zij komen uit Herne. Zij hebben het tornooi met drie personen gespeeld.
 • Op de tweede plaats stonden de ‘Dorstige trutten’. Zij spelen in het dagelijks leven recreatieve volleybal in de zaal bij de club BeRuVoc Halle. Zij maken graag veel plezier en drinken daarbij al eens graag een glaasje cava.
 • De fairplay in de competitieve reeks werd gewonnen door de ‘Beire van Jeire’. Zij kregen een t-shirt gesponsord door de gemeente Herne.
 • De fairplay in de recreatieve reeks werd gewonnen door ‘De Playboys’. Dit is een groep met jonge kerels die meededen voor het plezier en dan ook geen al te hoge verwachtingen hadden.

De blikvangers op zondag

 • Er was zowel een competitieve als recreatieve reeks.
 • Hier waren er in de competitieve reeks 6 ploegen en in de recreatieve reeks 7 ploegen.
 • Winnaar van de competitieve reeks: de ‘Beire van Jeire 3’. Zoals de naam aangeeft komen zij uit Herne. Zij zijn een grote vriendengroep die zich ingeschreven hadden met drie groepen van 4 personen
 • Op de tweede plaats stond de ‘Beire van Jeire 2’.
 • Op de eerste plaats in de recreatieve reeks stonden ‘De Zandkorrels’. Ook dit is een groep afkomstig uit het Pajottenland.
 • Op de tweede plaats stond Groene Kring Zuid West Pajottenland. Dit is een groep dat opkomt voor jonge landbouwers. Zij hadden een ploeg ingeschreven om vooral veel plezier te maken zonder weinig verwachtingen voor winst.
 • De fairplay t-shirt werd gesponsord door de gemeente Herne
 • De fairplay in de competitieve reeks werd gewonnen door de ‘Dam Dam Dammerkes’. Zij zijn allemaal afkomstig uit het Pajottenland en deden al ieder jaar mee aan de WaWe- beachvolleybal
 • De fairplay in de recreatieve reeks werd gewonnen door ‘Not fast, just furious’. Dit is een volleybalploeg uit BeRuVoc Halle.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 jul 2023
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief