HERNE - De GO! Basisschool Markevallei boekte een ‘reis rond de wereld’.

C21

HERNE - De GO! Basisschool Markevallei boekte een ‘reis rond de wereld’.

Go_markvallei__1_
HERNE - De GO! Basisschool Markevallei boekte een ‘reis rond de wereld’ - Directeur Katrien Van Vaerenbergh - © Deschuyffeleer
 
Dsc08816
HERNE - De GO! Basisschool Markevallei boekte een ‘reis rond de wereld’ - © Deschuyffeleer
 
Go_markvallei__2_
HERNE - De GO! Basisschool Markevallei boekte een ‘reis rond de wereld’ - Directeur Katrien Van Vaerenbergh - Maquette van het 'groene' GO! Markvallei - © Deschuyffeleer
 
Go_markvallei__3_
HERNE - De GO! Basisschool Markevallei boekte een ‘reis rond de wereld’ - © Deschuyffeleer
 
Go_markvallei__4_
HERNE - De GO! Basisschool Markevallei boekte een ‘reis rond de wereld’ - © Deschuyffeleer
 
Go_markvallei__5_
HERNE - De GO! Basisschool Markevallei boekte een ‘reis rond de wereld’ - © Deschuyffeleer
 
Go_markvallei__6_
HERNE - De GO! Basisschool Markevallei boekte een ‘reis rond de wereld’ - © Deschuyffeleer
 

Ook de GO! Basisschool Markevallei in Kokejane werd bij de start van het nieuw schooljaar door de weergoden niet aanhoord. Door de aanhoudend neergutsende regen diende dan ook in extremis een wisseloplossing gevonden te worden om al het jong volk en de talrijke (groot)ouders op de eerste schooldag behoorlijk te kunnen ontvangen. Het waren directrice Katrien Van Vaerenbergh en haar team van 25 personeelsleden die dan in de refter/turnzaal letterlijk en figuurlijk ieder kind een ticket bezorgden voor een ‘reis rond de wereld’. Hiermee was onmiddellijk duidelijk wat het jaarthema zou inhouden. Dat thema zal worden uitgezet als rode draad in zoveel als mogelijk lessen met vooraan wereldoriëntatie en muzische vorming maar het zal ook een relevante plaats innemen in algemene vakken zoals taal en wiskunde.

De rust is teruggekeerd

De komende maanden gaan de 21 leerkrachten aan de slag met hun 164 leerlingen om hen met een doorgedreven inzet en in optimale omstandigheden doorheen het schooljaar te loodsen. Dat schooljaar mag alleszins terug bogen op een goed inspectierapport. De jaren 2019 en 2020 gaan de geschiedenis van de school in als uitermate bewogen. Niet alleen was er de reorganisatie door de sluiting van de vestiging in het centrum maar kreeg de school ook een rood rapport vanuit de schoolinspectie. Drie jaar kreeg de school de tijd om te verhelpen aan een waslijst aan mankementen. Bij het begin van het schooljaar 2023-2024 mag de school evenwel terug al prat gaan op een ‘groene’ beoordeling. Dat betekent dat de onderwijsinspectie van oordeel is dat de school terug tegemoetkomt aan de eisen gesteld op gebied van alle kwaliteitsverwachtingen.

Nieuwsjes

In de toekomst wil de school bij gelegenheid nauw samenwerken met de buren van de zorgboerderij Our Little Farm. Die zorgboerderij beschikt over een moestuin, een poel, een boomgaard en een resem dieren die alle bij gelegenheid in de lessen kunnen worden geïntegreerd en vooral voor een aantal ‘zorgkinderen’ een therapeutisch effect kunnen teweegbrengen.

Verder wil de school ook haar speelplein in een nieuw kleedje steken waarbij vergroening de grootste gemene deler wordt. Die plannen wachten evenwel nog op de toekenning van de broodnodige subsidies en kunnen voorlopig dan ook nog niet in de tijd ingepland worden.

Ook gaat de school in het bijzonder inzetten op de executieve functies. Met de term cognitieve functies worden functies bedoeld die te maken hebben met het verwerken van informatie. Functies zoals waarneming, aandacht, concentratie, geheugen, oriëntatie, taalgebruik en vaardigheden. Executieve functies dan weer zorgen ervoor dat kinderen andere vaardigheden kunnen ontwikkelen zoals samenwerken, beslissingen nemen en kritisch denken. Tevens zorgen ze ervoor dat jongeren zich bewust worden van eigen en van andermans gevoelens.

Later in het schooljaar maakt de GO! BS Markevallei ook werk van geïntegreerde werkperiodes. Zo is voor de eerste graad een verblijf met één overnachting voorzien ergens in de gemeente. Tijdens een verblijf van 2 dagen en nachten ergens in de provincie dan weer wordt de aandacht van de leerlingen uit de tweede graad toegespitst op ons erfgoed. De leerlingen van de derde graad ten slotte zullen worden getrakteerd op een driedaagse ergens in Vlaanderen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 sep 2023
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 jul 2024

archief