KESTER/HERFELINGEN - Een feestelijke dank voor de erkenning van de Paardenprocessie als Vlaams cultureel erfgoed

C21

KESTER/HERFELINGEN - Een feestelijke dank voor de erkenning van de Paardenprocessie als Vlaams cultureel erfgoed

Paardenprocessie_erkend_als_immaterieel_erfgoed
KESTER/HERFELINGEN - Een feestelijke dank voor de erkenning van de Paardenprocessie als Vlaams cultureel erfgoed - © Deschuyffeleer
 

Nu zaterdag heeft de Gilde van het Paardenvolk samen met de Kesterse gemeenschap en de partners van Herfelingen en Oetingen iets bijzonders te vieren. De Heilige Drievuldigheidsprocessie, ook bekend als de Paardenprocessie van Kester, behoort voortaan immers tot Vlaanderens immaterieel erfgoed.

Immaterieel erfgoed is 'levend erfgoed'. Het omvat sociale gewoonten, voorstellingen, rituelen, tradities, uitdrukkingen, bijzondere kennis of vaardigheden die gemeenschappen en groepen - en soms zelfs individuen - erkennen als een vorm van cultureel erfgoed. Immaterieel erfgoed is de schakel tussen heden, verleden en toekomst. Het is cultuur van nu, geeft een gevoel van verbondenheid met vorige generaties en is tegelijkertijd ook toekomstgericht omdat mensen het willen doorgeven aan volgende generaties.

Op zaterdag 16 september is er om 17u30 daartoe in de Sint-Martinuskerk (Kester) samen met ook de parochies van Herfelingen en Oetingen een ingetogen misviering.  

Na de misviering wordt er stoetsgewijs opgestapt naar zaal Ons Huis voor een dankmoment met de overhandiging van de officiële erkenning. Die plechtigheid is enkel toegankelijk voor wie zich voordien inschreef.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 sep 2023
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 15 feb 2024

archief