HERNE - Eerste electrische auto een Nissan Leaf aangekocht door het gemeentebestuur

C21

HERNE - Eerste electrische auto een Nissan Leaf aangekocht door het gemeentebestuur

Editie_herne_electrische_wagen_3__kopie_
De nieuwe electrische wagen voor de gemeente.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_herne_electrische_wagen_2__kopie_
Nissan Leaf. Foto Marc Colpaert
 
Editie_herne_electrische_wagen_4__kopie_
Mooi interieur.- Foto Marc Colpaert
 
Op zaterdag 18 november ging een afvaardiging van het college van burgemeester en schepenen van Herne  een gloednieuwe elektrische auto bij de Group Duyck in Herfelingen, de Nissan Leaf ophalen. De wagen kostte 31.000 euro en heeft in de zomer een bereik van 300 km in de winter is dit slechts 250 km. Het is ook de bedoeling dat de gemeente deze wagens, naast zelf gebruik er van te maken, de wagen ook gebruiken in een platform voor autodelen.
 
Lokaal bestuur Herne luidt met deze aankoop de verduurzaming van het gemeentelijke wagenpark in. In eerste instantie zal de wagen ter beschikking gesteld worden aan het personeel van de gemeente, tijdens de diensturen. De uitstoot van CO2 bij het uitvoeren van dienstverplaatsingen wordt zo gereduceerd tot 0. In de loop van volgend jaar zal met de installatie van PV-panelen op het dak van het gemeentehuis het opladen van het elektrische voertuig mogelijk worden gemaakt Daarna zal de gemeente het voertuig inschakelen in een platform voor autodelen, zodat haar inwoners er gebruik van kunnen maken voor kleine verplaatsingen. "Het voertuig zal een vaste standplaats hebben ter hoogte van het gemeentehuis van Herne, waar ook een laadpaal zal komen. Het is dan ook de bedoeling dat mensen die dicht in de buurt wonen van deze wagen gebruik kunnen maken, vooral dan na de kantooruren. Tevens zullen de mensen die naar de markt gaan ook van deze vijfzitter gebruik kunnen maken, want het busje waar ze vroeger gebruik van maakten is niet meer voor handen ", aldus schepen van milieu Kris De Groote, die zelf al jaren een fervent electrisch rijder is. 
 
Ondat de gemeente door deze samenaankoop nog een budget over had van 7.000 euro gaan ze binnenkort als de zonnepanelen op de bib en het gemeentehuis liggen ook nog twee thuisbatterijen aankopen, om de overtollige energie op te slaan. 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 nov 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 jul 2024

archief