Gemeente Herne heeft er enkele zitbanken bij op bijzondere plaatsen

C21

Gemeente Herne heeft er enkele zitbanken bij op bijzondere plaatsen

Editie_herne_zitbank_3__kopie_
Luc en Katrien met hond Orkhan en schepen De Groote en burgemeester Poelaert.- Foto marc Colpaert
Editie_herne_zitbank_4__kopie_
De bank staat naast de kubus.- Foto Marc Colpaert
 
De laatste dagen werden er enkele picknickbanken geplaatst op bijzondere locaties in Herne. Dit is de realisatie van het eerste burgerbudget-project in Herne, waar ze in totaal een budget hadden van 65.000 euro. Dit initiatief, één van de vele,  betreft het plaatsen van picknickbanken op bijzondere locaties, bedoeld om wandelaars een rustplaats te bieden en om ontmoetingsplaatsen te creëren in de gemeente. Een van de banken ter hoogte van de sporthal van Herne is bovendien rolstoelvriendelijk.
 
 
 
Plaats en tijd van afspraak was ter hoogte van de picknickbank bij Pieter Kubus, dat te bereiken is via een veldweggetje tussen de Processiestraat en het oud Kartuizerklooster. De initiatiefnemers van dit project Luc De Smet en Katrien Verbeke en hond Orkhan waren er ook  om meer te vertellen over hun visie en de totstandkoming van dit initiatief. "Wij wilden eigenlijk al die mensen die steeds maar op de sociale media staan te zagen, een neus zetten en hen porren om ook iets te doen. Wij gaan dikwijls wandelen met de  hond en het valt op dat op vele wandelwegen er geen bank te vinden is. En zeker geen picknicktafel, waar je op uw gemak uw broodje kan opeten", laat Luc optekenen. Dus tijdens het burgerbudgetproject kwam hij naar voren met het idee om op verschillende plaatsen in Herne 6 banken te plaatsen en dat werd ondertussen uitgevoerd.
 
 
Het project werd mede mogelijk gemaakt door de goodwill van VZW Petrus, die op de avond van de stemming bereid was om maximaal 3.000 euro van hun door de burgers geselecteerde project af te staan, zodat ook dit mooie initiatief kon worden gerealiseerd. De 6 banken kosten samen 2.960 euro.
 
De nieuwe picknickbanken zijn geplaatst op de volgende locaties:
 
 Het kerkhof in Herne 
Het petanqueveld in de Liezebeekwijk
Het petanqueveld aan de sporthal(rolstoelvriendelijke bank)
De Aerebeek
De Pieter Kubus (Processiestraat)
De kruising van voetweg 45 en 46 aan het Broekelenbos
 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 jun 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 13 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief