HERNE aan het woord in ‘t Muziekkot

C21

HERNE aan het woord in ‘t Muziekkot

Editiepajot_herne_aan_het_woord_muziekkot_deschuyffeleer
Peter Devalez en Wendy De Paepe samen met Eddy Peremans - Foto Deschuyffeleer
 
Editiepajot_herne_aan_het_woord_muziekkot_deschuyffeleer__1_
Zangeres Ann van rockgroep Senterfold - Foto Deschuyffeleer
Editiepajot_herne_aan_het_woord_muziekkot_deschuyffeleer__5_
Rockgroep Senterfold aan het werk - Foto Deschuyffeleer
Editiepajot_herne_aan_het_woord_muziekkot_deschuyffeleer__7_
 

’t Muziekkot, een muzikale repetitieruimte van Peter Devalez en Wendy De Paepe aan de watermolen van Sint-Pieters-Kapelle, kreeg vandaag uitzonderlijk veel volk over de vloer. Zowel nieuwsgierigen, muziekminnaars, jongelui, buren en toevallige wandelaars konden er in het kader van “Herne aan het woord” een kijkje nemen achter de eerder sombere muren.

Sinds decennia is ’t Muziekkot aan de Philipscauter nauw verbonden met muziek. In de jaren ’80-’90 was het de vaste stek van het toenmalige Alien Mo Jacks, een power bluesband met vader De Paepe aan het roer.
 
De ouders van Wendy zijn inmiddels overleden maar de muzieknoten zijn er wel blijven hangen. Samen met haar vriend Peter, ook een muziekliefhebber met een klassieke academievorming, heeft Wendy de eerder eenvoudige en rudimentaire ruimte omgebouwd tot een repetitiestudio dat door menig musicus terdege wordt gewaardeerd.
 
“Wij komen hier graag en voelen ons hier op ons gemak” zegt Ann, de sympathieke zangeres van de rockgroep Senterfold. “Niet alleen is het materiaal hier prima, ook de uitbaters zijn vriendelijk en gedienstig. En niet te versmaden hun prijzen zijn haalbaar”.
 
Voor de meer informatieve noot zorgde zanger-artiest Eddy Peremans. Van hem kreeg het publiek antwoord op “Wat betekent muziek maken”  en  “Wat bezielt een musicus” . Uit zijn ervaring met de formaties Peremans en Roose, Kokher en Trio 18, als vaste begeleider van Jan De Wilde en als muziekleraar was dit uiteraard een koud kunstje.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 okt 2009
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 05 jun 2024

archief