Parkconcerten Liedekerke wordt Volkswagen de Kimpe Parkconcerten Liedekerke

C21

Parkconcerten Liedekerke wordt Volkswagen de Kimpe Parkconcerten Liedekerke

2017-07-07_parkconcerten_liedekerke
 
Parkconcerten_liedekerke
 

Op drie vrijdagavonden in de zomer trekt wie niet op vakantie is traditiegetrouw naar het park in Liedekerke. De concertenreeks die door vzw Maspoe en de stad Liedekerke wordt georganiseerd is dit jaar aan de zevende editie toe Dit jaar hebben de gratis concerten met ‘Volkswagen De Kimpe parkconcerten Liedekerke’  een gedeeltelijk nieuwe naam gekregen. 


Maar het concept blijft hetzelfde: een gratis concert met enkele bekende namen op het podium, drank- en eetstandjes en wat animatie. Het is dé zomerse ontmoetingsplek voor de Liedekerkenaren met vrienden, buren en, soms ook, uit het oog verloren kennissen. 

 

De concertreeks begint op vrijdag 7 juli met het Aalsterse 18 Miles Down. Zoals de muzikanten ontsproten uit verschillende muzikale generaties en invloeden. Geen ‘one-trick-pony' met songs die Classic rock, Hardrock, Grunge, Americana en Bluesrock uitademen.
Hierna is het de beurt aan De Grietjes: drie vrouwen die weten wat ze willen, drie dames die apart van elkaar al bewezen hebben dat ze gezegend zijn met een stem die mag gehoord worden.
Isabelle A voorstellen is eigenlijk overbodig. Met nummers als ‚Wie ben jij’, ‚Jij mag altijd op me rekenen’, ‚Hé lekker beest’ en zovele anderen heeft ze een mooie hitverzameling bijeen gezongen. Anneke van Hooff is niet enkel zangeres maar ook actrice en presentatrice. Zo was ze lang in ‚Familie’ te zien en scoorde ze als TLD (bekend van ‚Como te quiero’). Ianthe Taverne is musicalster en schitterde al in tal van musicals in binnen en buitenland. Ze is "Floor" in de populaire reeks "de buurtpolitie" op VTM en spreekt net als Anneke ook tekenfilms in. Op het repertoire van DE GRIETJES staan nationale en internationale klassiekers die zich op het vlak van ambiance, swingen en partygevoel al bewezen hebben.
Afronden doen we met Midlive, een Coverband uit Liedekerke die pop & rock speelt. De Liedekerkse muziekband is al enkele jaren een begrip in Liedekerke en omgeving en spelen op de parkconcerten hun 100e optreden uit hun geschiedenis. Vier dit samen met hen en mis deze afspraak dus niet!

 

Het tweede parkconcert vindt plaats op vrijdag 28 juli en gaat van start met het lokale Plagioat.

Trouwe kijkers van ‘The Band’ zullen Alec zeker herkennen in deze vijfkoppige band die voornamelijk rock, pop en punk spelen. Hierna is het feest met The confetti’s! De sensatie van eind jaren ’80, begin jaren ’90 is bezig aan een comeback en dan mocht Liedekerke niet ontbreken. Hits zoals ‘this is the sound of C’ en ‘Put ‘m up’ passeren zeker de revue. Afsluiten doen we met partycoverband the Bumblebeez.

Uit het immense aanbod aan onehitwonders en vaste namen uit de muziekgeschiedenis maken zij een grote selectie en worden de verschillende nummers mooi aan mekaar gebreid en herwerkt op hun eigen creatieve manier.
Met een vleugje humor, een scheutje serieux, maar vooral een bourgondische portie ambiance en sfeer is een geslaagde avond gegarandeerd.

 

Het derde parkconcert vindt plaats op vrijdag 25 augustus en start met het lokale Tessa. De band bestaat uit jongeren uit de streek, die allemaal al een hoop podiumervaring hebben. Zo zijn gitarist en pianiste Lander en Benthe Waegeman gekend van Folie Douce (winnaar De Nieuwe Lichting 2014) en is er front-vrouw Tessa Cornelis, op haar beurt bekend uit The Voice Kids 2014.

 

Daarna is het de beurt voor het iets stevigere werk met IC/TC. 

 

Moeten we de hits van AC/DC eigenlijk nog aan u voorstellen? Wellicht niet, gezien deze Australische rockband met Back in black het op 1 na meest verkochte album aller tijden op hun naam heeft staan. Op 25 augustus zal u zich echt op een concert van deze rockers wanen, gezien bij IC/TC het totale plaatje klopt inclusief petjes en school uniformen. Afsluiten doen we deze 7e editie met Checkpoint Charlie, een rock cover band die uitsluitend bekende nummers speelt met een hoog energieniveau . Als finalist van de Benelux competitie 'The Clash of the Coverbands' hebben ze al voldoende bewezen wat ze in hun mars hebben, mis deze afsluiter dus zeker niet!

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jun 2017
Jacky Delcour
Janky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023
Guido van Cauwelaert | 04 nov 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief