Midlive viert 100 ste opreden op de parkconcerten in LIEDEKERKE

C21

Midlive viert 100 ste opreden op de parkconcerten in LIEDEKERKE

2017-06-04_midlive_in_concert__9_a_jd
 
Midlive_in_concert
 

De Liedekerkse coverband is aan zijn 100ste optreden toe : reden genoeg voor een interview om hen nog beter te leren kennen.

 

Gestart als gelegenheidsbandje voor de opening van de Molenstraat in 2004 is MiliVe verder uitgegroeid tot een volwaardige coverband in gans de regio, met zelfs een fanclub in Spanje.

 

Burgemeester Luc Wynant vroeg Marc Bockstal om een buurtfeest op te zetten. Marc vond enkele muzikanten om tijdens dat feest goeie covers te spelen. Zo is MidliVe geboren. Een diverse groep van muzikanten met één zelfde doel : zich amuseren met muziek maken.

 

MidliVe geeft geen stereotype optredens week na week, maar treedt op regelmatige tijdstippen op met een verhaal, beladen met anekdotes, grappen en grollen en onvergetelijke herinneringen. Zo kan ik even Bruno Bronselaer (gitaar) citeren die nog steeds binnenpretjes heeft wanneer hij vertelt over een onverwacht en hallucinant optreden in het holst van de nacht, waar de Spaanse bevolking uit de bol gaat tijdens een schuimparty en waar een pianist plots uit een podiumtent valt en nergens meer te bespeuren is. 

 

Toch scoort MidliVe ook internationaal, met name in Hospitalet (nabij Barcelona) waar ze de plaatselijke radiobaas kennen en reeds vier optredens hebben mogen binnenhalen.

 

Hun grootste optreden was “Het bal van de Kijker” qua media,  maar de mooiste herinneringen hebben ze aan de Warandefeesten en De Plesj Rockt, alus Erwin De Brabanter (zanger).

 

De grote uitdaging was een CD maken. Drie ijzersterkte eigen nummers worden op twee dagen ingeblikt in opnamestudio waar ze vol enthousiasme toasten met NA-pils. Onze eigen CD is geboren en uitgebracht zegt fiere manager Hans Junger.

 

Natasja De Witte is de nieuwe leadzangeres sinds januari 2016. In Engeland heeft zij nog in de Top 10 gestaan als Kira. Intussen zijn 15 liedjes ingezongen ook in duet met Erwin. Een vrouw in de band is aanpassen voor de mannelijke coverband maar Natasja kan haar mannetje staan.

 

Waar er vroeger oudere covers werden gebracht heeft de stijl zich meer verplaatst naar de jaren 80-90. Nummers worden door hen zelf gekozen. Als iedereen drie nummers opgeeft zijn er weer al 18 nieuwe. Hun lievelingsnummers Sinner man, Come together, Amy Winehouse, aldus MidliVe.

 

De Horny Horns traden reeds 20 keer mee op met MidliVe. Onder leiding van Miguel Van Vaerenbergh vinden ze het altijd weer leuk om samen met MidliVe het beste van henzelf te geven.

 

Wij hebben onvergetelijke optredens achter de rug, samen met Gunther Verspecht van Stash, Barbara Dex, Milow en de voortreffelijke Horny Horns, aldus Luc Van Den Brande.

 

Maar MidliVe kent niet alleen ups, ook downs. Bandleden vertrekken door onverwachte omstandigheden, nachtelijke gesprekken eindigen in verwarde situaties en brokken moeten worden gelijmd. Ook dit is rock&roll.

 

Toekomstplannen en wensen zijn het voorprogramma van de Flying Tunderbirds op de jaarmarkt van Dilbeek, optreden op de Grote Markt van Aalst en een optreden op de Gentse Feesten.

 

Laatste en 100ste optreden voor de vakantie op de Parkconcerten op 7 juli 2017.

 

 Nadien welverdiend verlof om terug te starten op 16 september op de Mosselfeesten van ’T Baksken.

 

“Ik ben nog steeds volop fan van Midlive en ze zijn nog lang niet uitgezongen. Vol enthousiasme kijk ik uit naar de volgende 100 optredens en de vele nieuwe avonturen die hen nog te wachten staan. Misschien zit er wel een optreden op de Gentse Feesten in”, aldus Luc Wynant.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 jun 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 04 nov 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief