NINOVE - 50 Jaar geleden, oktober 1970: De laatste gemeenteraadsverkiezingen in de ‘afzonderlijke’ dorpen en steden in gans België

NINOVE - 50 Jaar geleden, oktober 1970: De laatste gemeenteraadsverkiezingen in de ‘afzonderlijke’ dorpen en steden in gans België

Img_1476
 

Op 11 oktober, ook in mijn gemeente Denderwindeke, stelden 3 politieke partijen zich voor aan hun kiezers: Gemeentebelangen, C.V.P. en socialisten.


Elke partij mocht 13kandidaten opstellen.


Ik had de eer, als 4e kandidaat op de C.V.P. lijst, ook als jongste verkozene (28 jaar), de lijst te mogen aanvoeren wat het aantal  voorkeurstemmen betreft (607), óf ongeveer ¼ van het totaal aantal uitgebrachte stemmen in Denderwindeke op de 3 lijsten samen.


Dat ik hierdoor vertrokken was voor 42 jaar ononderbroken “verkozene”, had ik toen nooit durven denken (20 jaar schepen en 22 jaar gemeenteraadslid).


Begin juli 2011 nodigde ik  bij mij thuis (“Te Pitjes”) mijn gewezen collega’s, vanaf 1970, en van álle politieke partijen uit voor een gezellige  REÜNIE, overladen met herinneringen en “gedrenkt” in een ruim aanbod “drank en hapjes”…. helaas vielen  verschillende ex-collega’s reeds te betreuren.

 

-Ik meen te mogen stellen één en ander te hebben vóórgesteld, óók gerealiseerd, voor de “groei en de bloei” van Denderwindeke én “groot-Ninove”, uiteraard in samenwerking met de collega’s.


In 2012 besliste ik er mee te stoppen….maar af en toe neem ik nog eens “de pen ter hand” om vóórstellen te doen, óf vragen te stellen aan de huidige bewindvoerders te Ninove.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 okt 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 14 okt 2020
Jacky Delcour | 03 okt 2020

archief