MERCHTEM - Geen frietmuseum

MERCHTEM - Geen frietmuseum

Friet_foto_editiepajot

De plannen om in het centrum van Merchtem een frietmuseum in te richten zijn definitief opgeborgen. Gewezen friturist Eddy Cooremans, die de voorbije jaren een arsenaal aan oude frituurspullen verzamelde, heeft zijn hele collectie geschonken aan het frietmuseum in Brugge.

Eddy Cooremans is een fervent verzamelaar van authentieke frietketels, zoutbekers, frietscheppen en ander frituurmateriaal. Alle spullen verzamelde hij in een schuurtje naast zijn huis. «Maar die schuur is te klein geworden», vertelt Cooremans. «Er waren al enkele jaren plannen om in het centrum van Merchtem een frietmuseum onder te brengen in het oud politiecommissariaat. Maar die plannen zijn op de lange baan geschoven. Daarom schenk ik mijn collectie aan het museum in Brugge, dat op 1 mei open gaat.»
Burgemeester Eddie De Block (Open VLD) vindt het jammer dat de collectie van Cooremans uit zijn gemeente verdwijnt. «Het museum had voor Merchtem een trekpleister kunnen worden, maar we vonden geen geschikte locatie binnen het tijdsbestek van de initiatiefnemers”.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 apr 2008
Editiepajot
Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 19 sep 2020
Sam Herremans | 06 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief