MERCHTEM – Ringpoezen in de kijker

C21

MERCHTEM – Ringpoezen in de kijker

Editiepajot_merchtem_ringpoezen_tekening_geo
Tekening © GEO
 

Voor twee Merchtemse dames stond vorig weekend heel wat op het spel. Zo was Ella De Neve (Open VLD, jeugdschepen) kandidaat voor het voorzitterschap van Jong VLD Nationaal. Ella moest helaas met 49 procent van de stemmen de duimen leggen voor Wim Aerts uit Brussel. Het was de eerste keer dat de Merchtemse politica zich voor een nationale functie in haar partij kandidaat stelde. Natuurlijk vond zij het spijtig dat zij het voorzitterschap op het nippertje miste. Niettemin wil zij in de toekomst graag samenwerken met de nieuwe voorzitter, om met een goede wisselwerking tussen Jong Vld en de moederpartij, de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 optimaal voor te bereiden. Het spijtige verlies belette Ella De Neve echter niet om nog diezelfde avond laat, de rol van ringpoes te behartigen tijdens de geslaagde kickboksmeeting in de sporthal.

Daar bewees Anke Van Gestel (17 jaar) in de ring, dat zij geen poesje is om zonder handschoenen te pakken. Deze jonge Merchtemse atlete (aangesloten bij Celtic) bokste en trapte zich voor eigen publiek tot Belgische kampioene in de B-klasse. Het was voor Anke, naar eigen zeggen, geen gemakkelijke wedstrijd. Haar tegenstreefster, Griet Eeckhout (Fighting Academy) bleek een taaie tante te zijn. Ondanks de rake trappen waarmee Anke haar tegenstandster veelvoudig geselde, bleef deze toch overeind.
Uiteindelijk won de Merchtemse sportster toch de strijd en werd zij de gevierde heldin van de avond. Anke Van Gestel, die vroeger al eens kampioene bij de jeugd werd, wil nu als kampioene in de B-klasse, zoveel mogelijk wedstrijden winnen. Zij kijkt al uit naar haar volgende kamp die haar in februari wacht, en droomt ervan om in de nabije toekomst de overgang naar de A-klasse te kunnen maken.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 dec 2010
Georges De Buyser
© GEO
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief