TreinTramBus dankt vrijwillige stationschef in MERCHTEM

C21

TreinTramBus dankt vrijwillige stationschef in MERCHTEM

Editiepajot_ingezonden_logo-treintrambus_31052015

Vandaag, op 1 juni gaat Swaiken Campenhout officieel op pensioen. Hij hield met steun van de gemeente elke ochtend tijdens de spits het station in Merchtem open, sinds de NMBS dat zelf niet meer deed. En Swaiken deed dat vol overgave. Nu gaat hij dan wel op pensioen, hij zal toch nog – maar dan als vrijwilliger – ten dienste staan van de treinpendelaar. Reizigersvereniging TreinTramBus wil hem daarvoor in de bloemetjes zetten. 

Henk Himpe, bestuurslid van TreinTramBus, licht toe waarom de reizigersvereniging dit initiatief neemt: “De NMBS sluit meer en meer stations en voor veel reizigers zijn de alternatieven zoals de automaten en het internet niet zo vanzelfsprekend. Bovendien worden zo ook de wachtzalen en de sanitaire voorzieningen gesloten.

 

We vinden het fantastisch dat de gemeente Merchtem voor dit alles oog heeft en het mogelijk heeft gemaakt dat het station toch open bleef. We hopen dat ook andere gemeenten dezelfde inspanningen leveren voor hun inwoners en op die manier het openbaar vervoer mee helpen promoten én het fileprobleem helpen oplossen.”

 

Swaiken van Campenhout vulde z’n functie creatief in. Hij biedt niet alleen allerlei informatie en hulp bij de ticketautomaat, hij organiseerde ook een mini-bibliotheek voor de pendelaars. En daar heeft TreinTramBus zijn inspiratie gehaald voor een attentie. “We bezorgen Swaiken niet alleen een hartelijke dankjewel, maar ook een boekenbon vanwege alle treinreizigers,” sluit Henk af.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 jun 2015
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief