Witte rook tussen FC MERCHTEM 2000 en K.Wolvertem SC

Witte rook tussen FC MERCHTEM 2000 en K.Wolvertem SC

Editiepajot-merchtem-logo-gemeente

Eerste provinciale FC Merchtem 2000 en vierdeklasser K. Wolvertem SC zijn overeengekomen om tot een fusie over te gaan. Vast staat dat het fanionteam in het Wolvertemse Frans Lathouwersstadion zal spelen, terwijl het zwaartepunt van de jeugdopleiding in het Merchtemse sportcomplex Dooren zal liggen. Beide besturen zullen omgevormd worden tot één gezamenlijk en groter bestuur.

 

Op donderdag 28 januari zijn KWSC en FCM 2000 tot een consensus gekomen. Volgend seizoen willen ze als één fusieclub van start gaan. Sportieve, operationele en juridische werkgroepen zorgen voor de concrete invulling. Vooral die laatste werkgroep zal nog een serieuze dobber hebben aan het ontrafelen van het juridisch kluwen dat gepaard gaat met een fusie. 

 

De nieuwe fusieclub zou meteen één van de grootste clubs uit de regio worden, met als doelstelling één van de beste jeugdopleidingen uit Noordwest-Brabant aan te bieden. De focus ligt daarbij op de lokale jeugdspelers, die zich op eigen niveau kunnen ontwikkelen, zowel interprovinciaal als regionaal.

 

Naast een gelijklopende sportieve visie, zijn de clubs ook qua schaal aan elkaar gewaagd. Het is dan ook de bedoeling om beide accommodaties zowel sportief als commercieel maximaal te benutten. 

 

Beide clubs zijn het erover eens dat het fanionteam in vierde klasse op de terreinen van het Frans Lathouwersstadion in Wolvertem zal spelen. Het Merchtemse sportcomplex Dooren wordt op haar beurt het kloppende hart van de jeugdopleiding. De jeugd laten naar het eerste elftal blijft de ambitie. Dit is momenteel de basis van KWSC en was in het verleden het handelsmerk van het vroegere Hoger Op Merchtem.

 

Wat de nieuwe naam en clubkleuren worden, staat voorlopig nog niet vast. Verschillende pistes worden onderzocht.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 jan 2016
Sam Herremans
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 30 sep 2020
Sam Herremans | 28 sep 2020
Sam Herremans | 19 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 06 sep 2020

archief