MERCHTEM - Speelpleinwerking Wiebeltje stimuleert taalontwikkeling

MERCHTEM - Speelpleinwerking Wiebeltje stimuleert taalontwikkeling

Pictogrammenspeelplein
 

De gemeentelijke speelpleinwerking Wiebeltje hanteert deze zomerwerking voor het eerst pictogrammen om makkelijker met anderstalige kinderen en hun ouders te communiceren.

 

Elke dag ontvangt Wiebeltje gemiddeld een honderdtal kinderen uit Merchtem en omstreken. Tal van gemotiveerde animatoren staan er dagelijks klaar om samen met de kinderen te ravotten. Nieuw deze zomer is het gebruik van pictogrammen. Samen met de animatoren, ontwikkelde de jeugddienst een aantal pictogrammen voor anderstaligen. "We wilden geen apart taalbad organiseren omdat je anderstaligen dan isoleert. Het is beter om hen te integreren.", verduidelijkt schepen van jeugd Maarten Mast. 

 

De pictogrammen worden zowel in de programmabrochures als tijdens de werking met succes gebruikt. Ze worden snel herkend en kunnen makkelijk een boodschap overbrengen. Een pictogram van een schaar betekent een knutselactiviteit, een boek duidt de leeshoek aan of een wipplank staat voor vrije speeltijd. “Zo blijft de spreektaal op het speelplein Nederlands, maar begrijpen de kinderen sneller wat de animatoren zeggen."

 

Speelplein Wiebeltje is nog heel de zomer open, met uitzondering van de kermisweek (22 tot 26 augustus).

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 aug 2016
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 30 sep 2020
Sam Herremans | 28 sep 2020
Sam Herremans | 19 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 06 sep 2020

archief