Hangarfuif MERCHTEM nu ook met een Zomercafé

C21

Hangarfuif MERCHTEM nu ook met een Zomercafé

Hangarfuif_2016
foto © Swaiken Van Campenhout
 

Naar jaarlijkse gewoonte wordt de Merchtemse kermisweek definitief op gang geschoten met de Hangarfuif van KLJ Merchtem & Groene Kring Noordwest-Brabant, en dit nu zaterdag 20 augustus vanaf 18 uur. Deze organisatie gaat door in de tot fuiflocatie omgebouwde Loods Sergoyne aan de Reedijk 26 in Merchtem. 

 

NIEUW VANAF DIT JAAR: Zomercafé met gratis inkom van 18u tot 20u30, met om 18u15 een 40 minuten durend optreden van de jonge getalenteerde Mollemse singer-songwriter Stien Bovijn, gevolgd door de Merchtemse live-band Royal Flush. De zomerplaatjes van DJ Frigobox zullen daarna de overgang maken naar de eigenlijke Hangarfuif, en vanaf dan bedraagt de inkom 7 euro. Toegangskaarten aan 5 euro zijn nog verkrijgbaar bij de leden van KLJ en GK. 

 

Vanaf 21u start het tweede luik van deze organisatie, en komen achtereenvolgens volgende deejays aan de beurt: Kastaar, Discobar skoubroeck, Sonax & Deejay Mitt. Het Zomercafé is een rustig terras opgevrolijkt met livemuziek, en biedt de ideale mogelijkheid om de kermis sfeervol in te zetten. De keuze voor het zomercafé is er onder andere gekomen om jongere KLJ-leden en hun ouders een inkijk te geven op de fuif. Daarnaast zijn er ook heel wat sympathisanten die het fuiven wat verleerd zijn, maar de unieke sfeer van de hangarfuif nog eens willen opsnuiven. Ook de buurtbewoners werden hiervoor uitgenodigd. Natuurlijk is iedereen die van livemuziek houdt van harte welkom.

 

Hangarfuif Merchtem wordt gedragen door een kernteam van 6 leden waarvan 3 leden van GK en 3 van KLJ. Hun taken bestaan uit de organisatie van de volledige Promocampagne, het aanvragen van huurmaterialen en vergunningen, het aanschrijven van bevriende verenigingen en buurtbewoners. Verder noodzakelijk overleg organiseren om de veiligheid te garanderen met de gemeente, politie, brandweer en loods- & terreineigenaar Wilfried Sergoyne. 

 

De opbouw van de fuiflocatie begint al op woensdag en donderdag met het aanhalen van materiaal en vanaf donderdagnamiddag wordt er bijna non-stop gewerkt om de volledige opbouw tijdig klaar te krijgen. Enkel vrijdagavond met de Corrida krijgen enkele medewerkers vrij ‘om de fuif daar een laatste keer in de picture te lopen’. Tijdens de opbouw van de fuif en de fuif zelf wordt er gerekend op meer dan 70 leden van de 2 verenigingen. Het bemannen van een inkom met leeftijdcontrole, 3 verschillende togen, 2 kassa's en een cheeseburger- & hamburgerkraam vragen een groot aantal medewerkers. 

 

Op de fuif worden frisdranken, bieren, cava en cocktails met vers fruit verkocht. Om ook hier zo veilig mogelijk te werken, voorziet de organisatie bandjes om de leeftijd te kunnen controleren. Ook worden de 18+dranken aan een andere toog verkocht om de controle efficiënter te maken. De organisatie werd in het verleden al verschillende keren gecontroleerd door de overheid en nog nooit beboet. Er waren wel al jongeren die onderling drank doorgaven en hiervoor beboet werden. 

 

Na de fuif wordt alles direct afgebroken om zondag vlak na de middag volledig klaar te zijn. De medewerkers die de uren zonder slaap kunnen verbijten trekken zondagnamiddag al eens richting kermis en 's avonds naar het KVLV-bal op dezelfde locatie van de Hangarfuif. 

 

De grootste kost ligt bij het licht en geluid. Hiervoor wordt al jaren samengewerkt met de gespecialiseerde firma DNF Music uit Merchtem. Een goede verstandhouding met externe bedrijven is een noodzaak om een goede fuif te organiseren, en het onderhouden van een jarenlange samenwerking is daarom zeer belangrijk. Een aantal van de sponsors sponsoren ook in huurmaterialen, een vorm van sponsoring die zeer belangrijk is voor de organisatie. Hangarfuif werkt ook al jaren samen met vaste sponsors: Firma Thomas, Verdoolaege invest, La Concorde, Doms, Café ’t Pandoerken (Bij den Bizon) en Drukkerij Sacré. Er worden over de hele avond en nacht verspreid rond de 1.500 fuifgangers verwacht. Om het grote aantal fuivers in een veilige sfeer te laten feesten wordt de Reedijk tijdelijk afgesloten voor autoverkeer, en is er op de fuiflocatie 8 man professionele security aanwezig. Een securitybedrijf waar KLJ al jaren trouw mee samenwerkt voor zowel Hangarfuif als The Bunny Party. 

 

De medeorganisator van het Zomercafé en de Hangarfuif is de Groene Kring. Dit is de grootste overkoepelende jongerenorganisatie in de Vlaamse land- en tuinbouwsector. Alle jongeren tussen 16 en 35 jaar met interesse voor land- en tuinbouw zijn welkom op de activiteiten van deze vereniging. Merchtem valt onder de Groene Kring Noordwest-Brabant. De vereniging valt onder dezelfde koepel als KLJ en dus zijn er veel (oud) KLJ-leden die ook lid zijn van GK. Algemene informatie: coördinator & contactpersoon Hangarfuif: Anton De Smet, facebookpagina: Hangarfuif Merchtem. KLJ Merchtem: www.kljmerchtem.be, Groene Kring: www.groenekring.be. Mollemse zangeres Stien Bovijn: www.stienbovijn.be.  

 

NOBEL DOEL: Hangarfuif Merchtem is een fuif georganiseerd door de 2 jeugd- en jongerenvereniging KLJ Merchtem & Groene Kring Noordwest-Brabant. De winst die gemaakt wordt met de fuif gaat dan ook volledig naar de werking van de verenigingen. Activiteiten, weekends en kampen voor de leden jongens & meisjes van verschillende leeftijdsgroepen kosten zeer veel geld, en worden er door de jaren heen zeker niet goedkoper op. Ondertussen wordt de organisatie van een fuif ook moeilijker en duurder. Een verantwoordelijkheid die gedragen wordt door de onbaatzuchtige inzet van jongvolwassenen die bijdragen tot de vorming en ontwikkeling van een groot percentage van onze Merchtemse jongeren. Het is daarom belangrijk dat de bevoegde officiële instanties noodzakelijke partners zijn.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 aug 2016
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief