MERCHTEM in de bres voor Haïti

C21

MERCHTEM in de bres voor Haïti

Image1

Startavond van de campagne voor Haiti IFI lokalen Bogaerdstraat. Vrijdag 25 november om 20 uur voorstelling door verenigingen, scholen.. van hun acties voor Haiti. Om 21.30 uur feest voor haiti door de jeugdverenigingen. Inkom: 2€

 

 Begin oktober trok orkaan Matthew een spoor van vernieling in Haïti. Vooral het zuid- en het noordwesten werden hard getroffen. Naar schatting lieten meer dan 900 mensen het leven. Nog meer huizen, infrastructuur, akkers en veestapels werden verwoest.  Het menselijk leed en de materiële schade is zo groot, dat het beetje bestaanszekerheid voor korte en lange termijn volledig is vernietigd. 

 

Merchtem zou Merchtem niet zijn, mocht onze gemeente enkel met lede ogen zitten toekijken. Toen 6 jaar geleden een verwoestende aardbeving Haïti overviel, voerden we hier een grote solidariteitscampagne. Dankzij acties in scholen, jeugdbewegingen, winkels, horeca en verenigingen, haalden we 27.000€ op. Een geweldig resultaat dat we via een nieuwe actie willen evenaren en zelfs overtreffen.

 

Merchtem heeft een hart voor Haïti en zijn trotse volk.  Het land kan onze financiële hulp zeker gebruiken. Stort op het rekeningnummer “Opbouw Môle Saint Nicolas” BE93 0837 0994 9467 met vermelding “gift uit Merchtem heropbouw Haïti”. Alle beetjes helpen. 2,5€ is voor ons een brood, maar als iedere inwoner van Merchtem dit geeft voor Haiti kunnen we de levensnoodzakelijke acties financieren.

 

En we weten dat het geld direct terecht komt: Lore Van Schuerbeeck trekt mee de acties in Camp-Perrin en Julien Deroy en gemeentebestuur van Môle-Saint-Nicolas in noordwesten van Haiti.

 

We starten onze campagne op 25 november om 20 uur in de IFI, Boogaerdstraat in Merchtem. Verschillende organisaties komen dan uitleggen wat zij willen doen. Enkele voorbeelden:: Wereldwinkel geeft opbrengst van de bar op hun geschenkenbeurs, Groen geeft op elk ontbijt van hun ontbijtactie 1€ voor Haiti, opbrengst van tombola op kerstfeest van Femma enz . Kom ook daar naartoe.

 

Om 21.30 uur nemen de jeugdverenigingen het over met een feest voor haiti: dansen, drankjes drinken, pizza eten tot 3 uur .Inkom: 2€   er is cava en pizza voorzien. 

 

Steuncomité Haïti ( via noord-Zuid raad Merchtem, Vesten 35  hugo.verwimp@skynet.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 nov 2016
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 03 jun 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief