MERCHTEM lanceert eigen applicatie

C21

MERCHTEM lanceert eigen applicatie

Onzestadapp
 
Appscreenshot1
Appscreenshot2
 

Sinds kort heeft Merchtem haar eigen mobiele applicatie. Daarmee is ze één van de eerste gemeenten in de regio die voortaan mobiel communiceert via een app. Maar er is meer, ook handelaars, zorgverstrekkers en verenigingen kunnen terecht op het platform.

 

In samenwerking met de firma OnzeStadApp ontwikkelde de gemeente een eigen app. Via de app kunnen inwoners heel gemakkelijk een vraag stellen of iets melden aan de gemeente. “Wie zwerfvuil opmerkt of een kapotte straatlamp ziet, kan ons dat melden met de gps-locatie en zelfs een foto”, zegt schepen van Informatie, Mario Vandevelde (LvdB). “Daarnaast kan de gemeente op haar beurt inwoners eenvoudig via hun smartphone op de hoogte houden van wegenwerken, evenementen of noodsituaties.”.

 

Ook enkele handelaars registreerden zich al op de app. ”Door de app ter beschikking te stellen, zorgen we voor innovatie binnen onze lokale economie voor handelaars, horeca-uitbaters  en zorgverstrekkers.”,  aldus schepen van Lokale Economie, Steven Elpers (LvdB). “Handelaars kunnen snel en gemakkelijk informatie of promoties uitsturen. Klanten kunnen dan weer reserveren of iets bestellen. In de toekomst zal het zelfs mogelijk zijn om mobiel te betalen via de app.”.

 

Verder is de app ook handig als communicatietool voor verenigingen. Een sportclub kan bijvoorbeeld laten weten aan de leden dat een training niet doorgaat. Een jeugdbeweging kan dan weer een bericht uitsturen over een geplande activiteit. In de toekomst organiseert het gemeentebestuur een infosessie voor geïnteresseerde verenigingen.

 

Wie de app downloadt, beslist zelf welke handelaars hij volgt en welke meldingen hij wil ontvangen. Zo voorkomt de app een overload van informatie. De app is gratis te downloaden in de App Store of Google Play Store onder de naam Merchtem.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 dec 2016
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 03 jun 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief