MERCHTEM - Fietsen voor eerlijke handel

MERCHTEM - Fietsen voor eerlijke handel

Editiepajot_oxfam_logo

3 mei 2017, World Fair Trade Day, is de dag waarop Oxfam-Wereldwinkels een krachtige roep de wereld instuurt voor eerlijke en betere handelsregels voor het Zuiden. Want de regels moeten hertekend worden. 

 

Stokken in de wielen 

Op 13 en 14 mei gaan duizenden vrijwilligers en sympathisanten van Oxfam-Wereldwinkels fietsen en kilometers verzamelen om de afstand tussen producenten in het Zuiden en de politici hier te verkleinen, zodat hun stem toch in het politieke debat wordt gehoord. Met de fietstochten brengen we de stem van het Zuiden letterlijk naar de onderhandelingstafel. Zo willen we een halt toe roepen aan een beleid dat de ontwikkelingskansen van producenten in het Zuiden ernstig schaadt.
Het huidige ontwikkelingsbeleid is zo vormgegeven dat wat met de ene hand gegeven wordt, met de andere hand weer wordt weggenomen. Het is alsof we producenten in het Zuiden eerst leren fietsen om hen nadien stokken in de wielen te steken.

In gans Vlaanderen wordt er gefietst. Op 13 mei is er ook een nationaal startmoment op het Luxemburgplein in Brussel waarbij met veel belgerinkel enkele Europarlementsleden (Bart Staes, Tom Vandenkendelaere, Hilde Vautmans, …) gewezen worden op dit onrechtvaardig handelsbeleid. 

 

Wereldwinkel Merchtem zal op 13 mei vanuit Merchtem met de fiets naar dat nationaal startmoment trekken. 

 

Vertrek op 13 mei om 8.30 uur aan de Wereldwinkel Merchtem met de fiets. 

 

Deelname op Luxemburgplein in Brussel aan het contact met de parlementairen van Europees parlement .Na een pauze keren we terug naar Merchtem tegen 14 uur

 

Vermits elke deelnemer in Brussel een hesje krijgt en een kaart om Europees parlementarium te bezoeken, is het aangeraden in te schrijven tegen 10 mei in Wereldwinkel Merchtem, Kerkstraat 13.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 apr 2017
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 30 sep 2020
Sam Herremans | 28 sep 2020
Sam Herremans | 19 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 06 sep 2020

archief