MERCHTEM - Leer reanimeren met een defibrillator

C21

MERCHTEM - Leer reanimeren met een defibrillator

Aedgemeentehuis1
 

Het gemeentebestuur van Merchtem is ingestapt in het project Hartveilige Gemeente van het Rode Kruis. Op verschillende publieke plaatsen in de gemeente hangt al een defibrillator waarmee je iemand kan reanimeren. Om het gebruik van zo’n defibrillator bekend te maken, organiseert de gemeente nu samen met de lokale Rode kruisafdeling een gratis opleiding om te leren reanimeren met een defibrillator. 

 

Merchtem telt 5 publieke defibrillators: in de sporthal, het sportcomplex, in de feestzalen van Hamme en Brussegem en aan het gemeentehuis. De overlevingskansen bij een hartstilstand stijgen aanzienlijk wanneer een slachtoffer gereanimeerd wordt met behulp van een Automatische Externe Defibrillator (AED). De omstaanders zijn de eersten die kunnen helpen. Daarom wil de gemeente haar inwoners de kans geven om te leren reanimeren met zo’n AED-toestel. 

 

De opleiding vindt plaats op donderdagavond 23 november om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. De opleiding is gratis. Schrijf je in voor 16 november via www.merchtem.be/hartveillig.  Wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 okt 2017
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief