Groen MERCHTEM reikt pluim uit aan doeners

Groen MERCHTEM reikt pluim uit aan doeners

2018_01_28_foto_3
 
2018_01_28_foto_4
 

Groen neemt geen genoegen met het verhaal dat het allemaal slecht gaat. Vele burgers zetten zich actief in voor een menselijkere, eerlijkere en gezondere samenleving. Om die doeners in de bloemetjes te zetten reikte Groen Merchtem tijdens haar nieuwjaarsreceptie op 28 januari twee groene pluimen uit.

 

In de categorie ‘individuen’ waren de kleermaker uit de Bogaerdstraat en Schoenmakerij Guido en Tim uit de stationsstraat genomineerd. Dankzij hun herstellingen van respectievelijk kledij en schoenen, dragen zij mee zorg voor onze planeet.

 

In de categorie ‘organisaties’ waren er drie genomineerden: de boerderij Kodiel, de lagere school De Plataan en de lagere school Sint-Donatus. Kodiel biedt thuislozen een zinvolle tijdsbesteding aan door samen te zorgen voor dieren. De Plataan heeft een hartelijk welkomstbeleid voor anderstalige leerlingen en kindjes uit andere landen. Sint-Donatus ten slotte schopte het tot kinderrechtenschool en ijvert zo mee voor rechten voor de meest kwetsbaren in onze samenleving.

 

Het was voor Groen Merchtem moeilijk om een winnaar te kiezen omdat het stuk voor stuk gaat om ecologische of solidaire initiatieven die origineel, vernieuwend en duurzaam zijn. Uiteindelijk werden de pluimen uitgereikt aan schoenmaker Tim en De Plataan. Zij mochten een bijhorende geldprijs van respectievelijk €125 en €250 in ontvangst nemen. Groen Merchtem bedankt alle genomineerden voor hun inzet. Het is dankzij hen dat onze wereld er steeds mooier uitziet en dat onze samenleving steeds warmer wordt.

 

Meer info : Wim Van de Velde, voorzitter Groen Merchtem – vandevelde.wm@gmail.com – 02/270 34 59

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 jan 2018
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 30 sep 2020
Sam Herremans | 28 sep 2020
Sam Herremans | 19 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 06 sep 2020

archief