MERCHTEM - HOWM kampioen

C21

MERCHTEM - HOWM kampioen

28958881_912659425583169_4418544109380173824_o
 

Met nog 4 wedstrijden te gaan is HOWM A kampioen in 1ste provinciale Brabant, en promoveert zo, in haar eerste seizoen na de degradatie, onmiddellijk opnieuw naar 2de nationale. 

 

Het 6de seizoen na de oprichting en de cijfers zijn toch wel redelijk impressionant te noemen: 

- titel in 2de provinciale ( A-ploeg )

- titel in 3de provinciale ( B-ploeg )

- promotie via eindronde in 1ste provinciale ( A-ploeg )

- titel in 1ste provinciale ( A-ploeg )

- nog in de race voor de titel in 2de provinciale ( B-ploeg )

 

Een klein half uurtje voor de aftrap bereikte ons "goed" nieuws uit Wezemaal: De thuisploeg had namelijk 1ste achtervolger SK LEEUW haar eerste puntenverlies uit de terugronde aangesmeerd, uitslag: 4-1.

 

Zo was de 1ste voorwaarde vervuld om vandaag al de titel te kunnen vieren.

 

Voorwaarde 2 was evenwel nog gecompliceerder: winnen tegen RWDM.

 

HOWM diende de wedstrijd aan te vatten met een fel gehavende kern, maar dat is eigenlijk amper nieuws te noemen: Naast de langdurig geblesseerde Gérôme en Vervenne, was Behaeghe ziek, Vanzeebroeck en Vanhaeren waren niet beschikbaar om privé redenen. 

 

Zo kwam Smismans, na 9 maanden blessureleed nog maar een dikke maand aan het trainen, en slechts een kleine 10minuten wedstrijdritme in de benen, meteen in de basis. Bovens, eveneens vrij lang out geweest, nam plaats op de bank, samen met keepstertrainster De Block. De Vos S. en Vyt kwamen over uit de B-kern.

 

We verkozen om ons niet te gaan aanpassen aan RWDM, en de zeer sterke topscoorder Ouzraoui Diki, waarschijnlijk volgend seizoen actief op het allerhoogste niveau, collectief te proberen opvangen. Zo startten we opnieuw in onze ultra offensieve 3-4-3 formatie, in een poging om RWDM van minuut 1 met de rug tegen het eigen doel te plakken. We probeerden hierbij om Smismans als targetspits aan te spelen, om van daaruit sneltreinen Emmerechts en Bien op weg naar doel te zetten. Niet afwachten dus, maar de koe stevig bij de hoorns vatten! RWDM zat de laatste weken wat in een dipje, en we wilden vermijden dat de technisch begaafde Brusselaars teveel vertrouwen zouden krijgen.

 

Ons plan viel echter al na 2min in duigen, vrije schop RWDM en prijs: 0-1. HOWM was echter geen moment uit haar lood geslagen, al duurde het een 10-tal minuten alvorens de omknelling in plaats gesteld werd. Vanaf minuut 15 zo ongeveer, kwamen de bezoeksters amper nog over de middellijn. De Brael verzilverde al snel het overwicht met een rake kopslag. Niet zo heel veel later prachtige combinatie, Bien met de boogbal: 2-1. HOWM miste dan enkele kansen, maar net voor rust leek Smismans de wedstrijd dan al te beslissen: ijzig kalm blijven voor de 3-1 ruststand.

 

Na rust 45min éénrichtingsvoetbal, HOWM verpletterde met een moordende druk compleet de tegenstand, elke poging tot counter werd meteen de kop ingedrukt. Opnieuw zo’n aanval zoals uitgetekend op de training: Bovens met de voorzet, Bien met de magistrale afwerking: 4-1 en het feest kon worden voorbereid. De honger was nog niet gestild, Bovens stoomde over rechts en knalde overhoeks raak: 5-1. HOWM monopoliseerde nu compleet de bal, balbezit 75-25 zal niet overdreven zijn. Meysman zette dan de kers op haar seizoen, het ongevaarlijke schot verdween in doel: 6-1.

 

Einde wedstrijd, HOWM kampioen!!

 

Zo telt HOWM na 18 wedstrijden 50 punten ( 16x winst - 2x gelijk )

 

SK Leeuw en Wolfsdonk kunnen nog maximaal aan 49 punten geraken.

 

De 4 komende matchen zijn dus enkel nog belangrijk voor de statistieken. We zouden uiteraard maar wàt graag ongeslagen blijven, maar gaan daar ook geen obsessie van maken. We willen de komende wedstrijden dan ook gebruiken om zoveel mogelijk meisjes speelminuten te geven, en enkele speelsters uit onze B-ploeg afwisselend ervaring te laten opdoen een reeksje hoger.

 

Opstelling:

Casteels - Ehmann - Van Depoele - De Brael - Riestra - Meysman - Ceuppens - Van Gijzeghem ( 80min De Vos S ) - Emmerechts - Smismans ( 60min Bovens ) - Bien ( 70min Vyt )

 

Bank: De Block V - De Vos S - Bovens - Vyt

 

Doelpunten:

Bien ( 2 ) - Bovens - Meysman - Smismans - De Brael

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 mrt 2018
Sam Herremans
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 03 jun 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief