MERCHTEM - Gemeente- en OCMW-diensten smelten samen

MERCHTEM - Gemeente- en OCMW-diensten smelten samen

Campus_gasthuisstraat
 
Snelloket_gasthuisstraat-
 

Vanaf 3 april worden de diensten van OCMW Merchtem geïntegreerd in het gemeentebestuur. Dit betekent dat er voor de inwoners van Merchtem een en ander verandert. We sommen voor u de belangrijkste wijzigingen in de dienstverlening even op. 

 

De Vlaamse regering heeft beslist dat vanaf 1 januari 2019 gemeentebesturen en OCMW’s moeten fuseren. Door samen te smelten, streven we naar een toegankelijke en efficiënte dienstverlening.”, aldus gemeentesecretaris Chris Van den Bossche. “Onze diensten worden verspreid over 3 campussen. We hebben rekening gehouden met voldoende parkeergelegenheid en bovendien zal elke dienst zich op het gelijkvloers bevinden. Zo zijn onze diensten zowel buiten als binnen maximaal toegankelijk voor het publiek.” 

 

3 campussen 

Voor een identiteitskaart, reispas, rijbewijs, adreswijziging,… moet je vanaf 3 april niet meer naar het gemeentehuis. De dienst burgerzaken verhuist naar de OCMW-site, die voortaan campus Gasthuisstraat zal heten. Binnenkort kan je ook voor een aantal zaken online een afspraak maken zodat je niet meer hoeft aan te schuiven. 

 

Daarnaast verhuizen de vrijetijdsdiensten sport en jeugd, en speelpleinwerking Wiebeltje naar de Dendermondestraat onder de noemer campus Dendermondestraat. De ingang bevindt zich aan de achterkant van het bibliotheekgebouw. Campus Nieuwstraat, het voormalig gemeentehuis, huisvest de diensten omgeving en infrastructuur. 

 

Vanaf 3 april kunnen inwoners voor documenten van burgerzaken terecht op campus Gasthuisstraat, de voormalige OCMW-site. 

 

Snelloket 

Voor een aantal zaken die snel af te handelen zijn zoals de aankoop van een rol vuilniszakken of cadeaubon,… kan je binnenkort terecht bij het snelloket. Vanaf 3 april opent het snelloket in de Gasthuisstraat. Het snelloket op campus Nieuwstraat opent in september. 

 

Bij het snelloket kan je terecht voor snelle zaken zoals de aankoop van vuilniszakken of het afhalen aangevraagde van documenten. 

 

Alle inwoners ontvangen deze week nog een bewonerskrant met daarin alle details en nieuwigheden. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 mrt 2018
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 30 sep 2020
Sam Herremans | 28 sep 2020
Sam Herremans | 19 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 06 sep 2020

archief