MERCHTEM - CD&V/N-VA niet tevreden met de nieuwe rusthuisprijzen.

C21

MERCHTEM - CD&V/N-VA niet tevreden met de nieuwe rusthuisprijzen.

Ocmw_ezel_merchtem
 

Het OCMW van Merchtem zoekt een “ezelke” dat geld kan ….. Enkele weken geleden bracht CD&V/N-VA ons op de hoogte dat de ligdagprijzen in het OCMW-rusthuis van Merchtem fors de hoogte ingaan.

De inwoners van het rusthuis zullen voortaan maar liefst 55 euro (of 2 200 BEF) per dag moeten neertellen om daar te mogen verblijven. Een verblijf op maandbasis kost dus zowat 1 700 euro (of bijna 70 000 oude BEF). Niet te betalen voor een Merchtemnaar met een gemiddeld pensioentje dus. Een niet-Merchtemnaar moet nog dieper in zijn portemonnee tasten. Een verblijf zal hem maandelijks 2 000 euro (of 80 000 BEF) kosten.
 
"Niet te geloven, en dan zie en hoor je op tv de OCMW-voorzitter rustig verklaren dat de sociale dienst van het OCMW dit bedrag wel zal bijpassen. Maar wie is nu wel die sociale dienst?
Juist, dat bent u, de brave Merchtemse belastingbetaler." aldus de CD&V/N-VA-fractie.
 
Voor de CD&V-N-VA-fractie is dit onaanvaardbaar. Zij zochten een welwillende ezel voor het OCMW en stalden hem pal op de weide voor het nieuwe rusthuis. Hij zal wel de nodige euro’s voorschieten nietwaar.
 
Een verhoging van die omvang is voor CD&V/N-VA dus niet aanvaardbaar. Daarom hebben de vertegenwoordigers in de OCMW raad, Ann Tambour (CD&V) – Nicole Andriessens (CD&V) en Lieven Vanderstappen (N-VA) deze verhoging niet goedgekeurd in de OCMW-raad.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 feb 2008
Steven Walravens
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 03 jun 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief