MERCHTEM - Jubileum XXL voor Kon. Fanfare en Percussie-ensemble De Herleving uit Brussegem

C21

MERCHTEM - Jubileum XXL voor Kon. Fanfare en Percussie-ensemble De Herleving uit Brussegem

Jubileumconcert-brussegem_-_affiche_def
 

De muzikanten van de Kon. Fanfare & Percussie-ensemble De Herleving mogen dit jaar kaarsjes uitblazen. De fanfare viert dit jaar haar 95ste verjaardag, het percussie-ensemble mag al 45 jaar muziek op haar palmares schrijven. Dit moet natuurlijk gevierd worden.

 

Afspraak hiervoor op zaterdag 1 december om 20u in de Gemeentelijke feestzaal te Brussegem, die voor de gelegenheid zal omgetoverd worden tot een echte concertzaal.

 

Voor deze gelegenheid pakt dirigent Walter Van de Venne met zijn muzikanten uit met een muzikale topavond.

De fanfare zal de spits afbijten met mooie herkenbare werken, waarbij u ook kan genieten van de prachtige stem van onze eigen zangeres Leen Muylaert. 

Verder natuurlijk het optreden van onze Belgische kampioenen 2018. De percussionisten hebben een pittig programma klaargestoomd. Naast de beide werken waarmee ze in oktober Belgisch kampioen werden (nota bene met 96,5% !) brengen ze ook nog een deel van het prachtige werk ‘Keizer Karel V’, waarmee ze in 2013 wereldkampioen werden. 


Bij een jubileumviering mogen natuurlijk geen solisten ontbreken. 

 

Inge Smedts was negen jaar 1e soliste fluit en is sinds 2015 1e soliste piccolo bij de Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Gidsen, is de fluitiste van het Scarlet Harptrio, harpduo Casual Chic en houtblaaskwintet Amarant(+) en speelt daarnaast regelmatig als freelance-muzikante in kamermuziekensembles en orkesten of voor cd-opnames. Als soliste trad ze reeds op in binnen- en buitenland, van Noorwegen tot China, zowel op fluit, piccolo als doedelzak. Ze creëerde ook voor haar geschreven concerti in o.a. het Harpa Concertgebouw in Reykjavik (Ijsland) en de Blauwe Zaal van de Singel in Antwerpen (2017). Kers op de taart is dat zij er bij was als soliste toen ons percussie-ensemble in 2013 wereldkampioen werd met het werk ‘Keizer Karel V’.

 

Een tweede muzikale topper is Tom Van de Venne. Na verschillende masterclasses te hebben gevolgd bij o.a. Oscar Ghiglia, David Tanenbaum, Eduardo Fernandez, Piero Bonaguri, ... behaalde hij in 2008 zijn master-diploma klassieke gitaar aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel in de klas van Antigoni Goni, waarna hij in Maastricht nog een jaar verder studeerde bij Carlo Marchione. Naast Los del Trè speelt Tom ook regelmatig mee met andere producties zoals vb. 'Miguel Fernandez and the gipsy guitars', verschillende musicals, Ingeborg,... en heeft hij een soloproject : 'The Loopfactory'. Met zijn ‘Libertango’ zal Tom zeker en vast de zaal muisstil krijgen.

 

Nieuw vanaf dit jaar: Percussie B werd boven de doopvont gehouden. Om de stap tussen muziekschool en het grote percussie-ensemble minder groot te maken werd vanaf september onder impuls van dirigent Walter Van de Venne gestart met aparte repetities voor jeugdige en beginnende percussionisten. Na amper 2 maand staat deze nieuwe enthousiaste groep al voor het eerst voor publiek. 

 

Kom genieten van een heel gevarieerd programma! Afspraak op 1 december. 

Kaarten in voorverkoop kunnen besteld worden bij alle muzikanten, via 0477/94 70 86 of via mail rozettewillems@hotmail.com

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 nov 2018
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief