Fietsbieb in MERCHTEM van start

C21

Fietsbieb in MERCHTEM van start

1___________auto
 
Auto

Op 8 oktober werd in de gemeente Merchtem de eerste Vlaams-Brabantse Fietsbieb opgericht. Beweging.net gaat in de komende weken op zoek naar vrijwilligers en tweedehands kinderfietsen voor het project. Tegen de lente  van 2020 gaat de Fietsbieb echt open.

 

De fietsbieb is een bibliotheek voor tweedehands kinderfietsen voor kinderen tot 12 jaar. Kinderen groeien snel op en moeten daardoor regelmatig van fiets wisselen. De fietsbieb is een budgetvriendelijk alternatief voor ouders en zet maximaal in op circulaire economie. Lid worden van de fietsbieb kost 20 euro, daarvoor kan elke inwoner van Merchtem gedurende één jaar een kinderfiets lenen. Als de fiets te klein is, kan die geruild worden voor een groter exemplaar. 

De gemeente Merchtem stelt het voormalig café Bierboom in de Gasthuisstraat ter beschikking. In de komende weken wordt die verder ingericht en worden alle verzamelde fietsen gecontroleerd en in orde gezet. Voor de uitbouw van de Fietsbieb Merchtem zijn we thans op zoek naar geïnteresseerde vrijwilligers. Fietsersbond Merchtem is alvast enthousiast en werkt mee aan dit project.

 

“We zetten de komende jaren volop in op projecten die Vlaams-Brabanders aan het fietsen krijgen. De oprichting van een Fietsbieb krijgt een financieel duwtje in de rug van de provincie Vlaams-Brabant. Zo kan de uitleenpost sneller van start gaan en ligt de focus meteen op de kwaliteit van het aanbod. Tegen 2021 zouden er zeven Fietsbiebs actief moeten zijn in de regio”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 okt 2019
Sam Herremans
ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 03 jun 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief