MERCHTEM - “Stijn Van Lier catering’ wordt ‘FOODGEZIND’

C21

MERCHTEM - “Stijn Van Lier catering’ wordt ‘FOODGEZIND’

Stijn-chef
 
Foodgezind_logo_rgb_pos
 

Vijftien jaar actief als feest- en eventcateraar, samen met  de coronacrisis, hebben Stijn Van Lier en zijn partner Anja een nieuwe richting doen inslaan. Het idee om kant-en-klare maaltijden te bereiden is een idee dat al jaren in hun hoofden speelde. De tijd was rijp voor een gehele ‘rebranding’, met een nieuw logo en nieuwe website met een gebruiksvriendelijke webshop…  zo werd ‘FOODGEZIND’ geboren.

 

Wat in 2006 begon als een bijberoep, groeide al snel uit tot een cateringbedrijf met 5 full-time medewerkers en een heel team studenten en flexijobbers.

Anja en Stijn –beide geboren en getogen in Merchtem- runnen samen hun bedrijf. Dit combineren ze met een druk gezin van 4 kinderen.

Feest- en eventcatering is wat ze al jaren deden. Van huwelijksfeesten en communiefeesten tot en met festivalcatering, geen uitdaging gingen ze uit de weg. In een feestzaal,  bij bedrijven en bij de mensen thuis.

Hun afhaalgerechten konden reeds enkele jaren elke vrijdag afgehaald worden.

 

Stijn vertelt: “De omstandigheden van het voorbije jaar dwongen ons ertoe om een nieuwe richting in te slaan. Cateringbedrijven vallen al te vaak tussen 2 stoelen als het aankomt op steunmaatregelen. Nooit verplicht moeten sluiten maar wel de activiteiten verbieden waarvoor je diensten levert is voor elk bedrijf nefast…”

“Het idee om kant-en-klare maaltijden te bereiden is een idee dat al jaren in onze hoofden speelt. Door tijdsgebrek konden we er nooit echt werk van maken. We holden van het ene feest naar het andere, rolden van de ene drukke week in de andere.” 

Stijn stelde vast dat er nood was aan kant-en-klare gerechten, waarbij versheid, kwaliteit en gezondheid belangrijk is. In een druk gezin met kinderen is de zoektocht naar evenwicht tussen werk en ontspanning een dagelijkse opdracht.

 

Anja pikt hierop in : “Het voorbije jaar werkten we hard aan de uitbouw van het juiste aanbod en onderzochten afhaal- en leveringsopties. De tijd was rijp voor een gehele ‘rebranding’, met een nieuw logo en nieuwe website met gebruiksvriendelijke webshop…  zo werd ‘FOODGEZIND’ geboren.”

”Foodgezind”  staat erop om met dagverse producten te werken en zoekt zorgvuldig uit welke lokale handelaars en producenten ze daarvoor inschakelen. Ze geloven heel hard in de korte keten. 

Het voorbije jaar is iedereen zich bewust geworden van het belang van gezond zijn (gezond eten/veel bewegen/mentale gezondheid). Breng variatie in je weekmenu met regelmatig een vegetarisch of een lekker visgerecht. Foodgezind-maaltijden kunnen daarbij  helpen.

 

Praktisch:

Op woensdag bestaat het aanbod uit 3 kant-en-klare gerechten en het tussendoortje van de week. Vrijdag wordt dit nog uitgebreid met comfortfoodgerechten en verse soep. Ook vegetariërs vinden hun gading. Aan de kinderen werd gedacht. Voor hen heeft Foodgezind elke week 3 gerechtjes klaarstaan zodat werkelijk iedereen kan meegenieten van hun keuken.

 

Tenslotte: Foodgezind levert gratis in Merchtem en buurgemeenten. Bestellingen kunnen ook afgehaald worden in ons atelier op woensdag en vrijdag.

 

En wat met feesten ?

Stijn zegt: “Foodgezind op je feest kan nog. We blijven samenwerken met 2 prachtige feestlocaties. Hof van Boeres in Londerzeel en Langeveldemolen in Merchtem.”

www.foodgezind.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 apr 2021
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 03 jun 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief