MERCHTEM investeert in publieke laadpalen

C21

MERCHTEM investeert in publieke laadpalen

Img_2178
 

Er is jaarlijks een budget voorzien van 10.000 euro waarmee het gemeentebestuur elk jaar een publieke laadpaal kan plaatsen. De laatste jaren is er ook een toename van het gebruik vast te stellen in Merchtem.  

 

De komende jaren gaat het gemeentebestuur van Merchtem zich focussen op het plaatsen van laadpalen op de grotere randparking dichter in het centrum van Merchtem. Daar kunnen laadpalen een oplossing zijn voor bewoners van onder andere rijhuizen die geen oplaadpunt aan de eigen woning kunnen voorzien. Daarom zal op de parking van het Mieregemplein, op de recent aangekochte parking in de Krekelendries en op de parking van Sint-Donatus in de Dendermondestraat nog een laadpaal bijkomen. 

 

Momenteel zijn er al oplaadpunten aan de OCMW-site, het August De Boeckhuis, het kerkhof van Merchtem en op het kerkplein in Peizegem en Brussegem. In Hamme werd er nog geen laadpaal geplaatst omdat deze werd geweigerd door Allego, de leverancier van de laadpalen. Op deze locatie is het juiste elektriciteitsnet nog niet aanwezig.

 

In 2019 heeft het gemeentebestuur, met de verordening meergezinswoningen, een verplichting opgelegd om 25% van alle staanplaatsen te voorzien van een oplaadpunt voor elektrische wagens. Ook in de vergunning voor de uitgebreide parking aan de Colruyt en Aldi worden elektrische oplaadpunten opgelegd als voorwaarde in de vergunning.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 mei 2021
Sam Herremans
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 23 okt 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief