Van gewichtheffen tot laserschieten: hulpverleners dagen elkaar uit op vierde Belgian Cop Contest

C21

Van gewichtheffen tot laserschieten: hulpverleners dagen elkaar uit op vierde Belgian Cop Contest

Img-20240428-wa0105
 
Meer dan 120 hulpverleners verzamelden afgelopen zondag in Crossfit Merchtem om hun fysieke grenzen te verleggen. De sportievelingen deden dat tijdens de vierde editie van de Belgian Cop Contest, een evenement georganiseerd in ondersteuning van politiezone Zennevallei.
 
Het deelnemersveld, bestaande uit agenten, brandweerlui, zorgpersoneel en militairen, werd op de proef gesteld met uitdagende disciplines zoals fysieke loopvermogen, gewichtheffen, gymnastiek en dit jaar zelfs een schietproef met laser, die plaatsvond tijdens en na verschillende inspanningen.
 
In de Elite mannen categorie kwam het duo Mathias en Jens als overwinnaars uit de strijd. Mathias is een vrijwillige brandweerman bij post Puurs zone Rivierenland. Jens is een paracommando uit Tielen.
 
In de gemengde Elite categorie presteerden Cheyenne en Nieko, beiden lid van de politiezone Antwerpen, uitstekend en claimden de overwinning.
 
In de tussencategorieën waren het Tuur en Cederic bij de mannen, en Isabelle en Laura bij de vrouwen, die de topplaatsen veroverden. 
 
Een deel van de opbrengst van dit evenement zal worden geschonken aan het goede doel, waarmee de organisatie haar betrokkenheid bij de gemeenschap en haar inzet voor het welzijn van anderen benadrukt.
 
De organisatoren van de Belgian Cop Contest blikken tevreden terug op de vierde editie. “We groeiden op korte tijd uit tot een gewaardeerd evenement in de regio, waar atleten samenkomen om hun krachten te meten, vriendschappen te smeden en een positieve impact te hebben op de samenleving. Helaas blijkt het niet altijd simpel om voldoende sponsoren te vinden, dit is een werkpuntje en tevens een warme oproep naar de vijfde editie toe”, klinkt het.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 apr 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 03 jun 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief