OPWIJK – Singelpop

C21

OPWIJK – Singelpop

Editiepajot_merchtem_de_merchtemse_covergroep_duk_foto_ep
De Merchtemse covergroep DUK (ep)
 

Ignace Heyvaert, voorzitter SpitsFM: “Na overleg met de bevoegde schepen Jan Couck, hebben we beslist om de 7de editie van Singelpop – die voorzien was voor zaterdag 25 juni – te verplaatsen naar zaterdag 2 juli, dat is tijdens het tweede weekend van de zomerkermis”.

“We doen dit vooral in functie van de kermis zelf. Wij zijn in 2005 gestart met Singelpop, toen vooral met de intentie om de zomerkermis nieuw leven in te blazen. Sindsdien hebben we altijd als locomotief gefungeerd van een kermis, die mede daardoor inderdaad nieuwe impulsen kreeg en waar opnieuw veel meer volk op afkwam dan de jaren daarvoor”.
“Vorig jaar kreeg diezelfde kermis een flinke knauw. Het verplaatsen van de Sint-Paulus Paardenprocessie moest volgens de organisatoren gebeuren, omdat zij hun groepen niet meer voldoende bevolkt kregen. Door die verhuis naar de eerste zondag kwamen de 2 grootste publiekstrekkers in hetzelfde openingsweekend terecht. Daardoor werd het laatste weekend veel minder attractief, enkele nieuwe, kleinere initiatieven ten spijt... Gevolg was een tanende publieke belangstelling en ontgoochelde cafébazen en foorkramers. Deze laatsten kondigden aan dit jaar niet meer te zullen blijven voor dat tweede kermisweekend. Dat zou o.i. nefast zijn voor het geheel van de kermis”.
“Omdat wij met Singelpop altijd in functie van het geheel hebben gedacht, meenden wij dat we toch maar beter konden verhuizen met onze organisatie. Hoewel wij er van overtuigd blijven dat Singelpop best in het eerste weekend zit om zo de trend te zetten voor het verder verloop van de kermis, hebben wij in gezamenlijk overleg beslist toch van datum te veranderen. De toekomst zal uitwijzen of dit – zowel voor onze eigen organisatie als voor het geheel – de juiste keuze is”.
“Wij hopen dat we met Singelpop – samen met enkele andere initiatieven die genomen worden – het tweede kermisweekend weer helemaal attractief kunnen maken. We zijn er van overtuigd dat we opnieuw een sterke Singelpop-affiche gaan kunnen presenteren, met optredens die zoals steeds opnieuw gratis worden aangeboden. Wij hopen ook dat minstens een aantal foorkramers beslissen om toch in Opwijk te blijven, eens ze weten dat er hier ook tijdens dat tweede weekend nog van alles gaat te beleven zijn. De plaatsen die vrijkomen, kunnen mogelijk deels ingenomen worden door andere foorkramers, we zullen zien...”
“Het samenstellen van de affiche voor Singelpop is altijd al een beetje “een puzzel” geweest. Er voor zorgen dat we voor elk wat wils kunnen aanbieden, maar altijd met de vinger op de knip... Omdat we de muziekavond gratis aanbieden, moeten we immers ferm letten op ons budget, dat we moeten rond krijgen met de financiële en logistieke steun van de gemeente en via sponsoring. Voor ons dus helaas geen ‘grote namen’ à la Natalia, Sandrine, Milk Inc. of Soulsister, om maar die te noemen... Omdat die acts enkel nog live en met een volledige bezetting optreden, passen die helaas niet in ons budget”.
“Het is voor ons dus altijd zaak om bij de pinken te zijn, als er zich opkomende talenten aandienen, op het moment dat die nog wél betaalbaar zijn... Zo stonden bij ons toch ooit o.m. Milk Inc., Kate Ryan, Hadise e.a. op ons podium”.
“Ons programma voor dit jaar kreeg de voorbije dagen stilaan vorm. Omdat we van datum verhuisden, moest één en ander herbekeken worden en zijn nog niet alle plaatsjes ingevuld. Bovendien visten wij naast een aantal namen die we wel graag wilden (Tom Dice, Bart Peeters, e.a.... ), maar die om diverse redenen niet konden doorgaan”.
“Toch komt het wel weer in orde voor de totale affiche en we zijn dan ook blij u nu al volgende namen te kunnen aankondigen:
19u – 19u3O Winnaar liedjeswedstrijd
19u30 – 20u10   Sam Gooris
20u30 – ??
21u30 – 22u15   2Fabiola
22u30 - ??
23u30 – Oou30 Duk
Presentatie: De Allerslimste Bert (Kruismans)
-              Winnaar liedjeswedstrijd: die wedstrijd loopt de komende maanden via SpitsFM. Beginnende groepjes uit de ruime regio kunnen drie opgenomen demo ‘s (eigen nummers en/of covers) insturen. Wij maken er de komende maanden een wekelijks programma rond en via onze website kunnen de luisteraars en websitebezoekers hun favoriete groep kiezen.
De winnaar krijgt het openingsplekje op Singelpop 2011 en een gage voor het optreden zelf. Hierover volgt nog een apart perstekstje.
-              SAM GOORIS: stond al enkele jaren op ons lijstje, maar het kwam er door zijn drukbezette agenda nooit van. Als er in Vlaanderen iemand is die weet hoe hij de boel (en bij uitbreiding de kermis) moet op gang trekken, dan is het ons Sammeke met zijn basketsloefkes wel. “Marijke, laat het gras maar groeien... !!
-              ??           Onderhandelingen zijn nog bezig.
 
-              2FABIOLA: Nu de 90’s weer helemaal ‘in’ zijn, wilden wij graag een topper uit die periode op ons podium. 2Fabiola (mét Patje Krimson) is op dat vlak zonder twijfel de absolute top !! Pat is samen met Viola en nieuwe frontvrouw Tamara vastberaden om het succes uit de jaren '90 te evenaren. De nieuwe 2Fabiola heeft de vinger aan de pols van de hedendaagse dance sound en hun liveshow is pikanter dan ooit! Samen met nieuw materiaal brengen ze ook hun allergrootste hits: Freak Out, Lift You Up, Magic Flight, I’m On Fire,… én dance hits als Breakfast in Vegas en House Of Doom. Hun nieuwe single 'Don't Stop' is zopas verschenen. 2Fabiola, dat wordt ongetwijfeld een heerlijk dansfeestje op ons Singelplein.
-              ??           Onderhandelingen zijn nog bezig
-              DUK: Wij hebben in onze 6 edities nog nooit eenzelfde act op Singelpop gezet... Dat wij nu een uitzondering maken voor Duk zegt veel over de groep. Zij speelden vorig jaar anderhalf uur de pannen van het dak en hebben beloofd dat begin juli nog eens fijntjes over te doen… Mét een gloednieuwe show !! Duk is een fantastische covergroep uit Merchtem, die elk optreden speelt alsof het de laatste keer kan zijn… Bovendien is Duk niet enkel goed voor ons budget, het is ook een troef waarmee we heel wat mensen uit onze favoriete buurgemeente naar ons pleintje halen.
-              BERT KRUISMANS: Om Singelpop als geheel nog completer te maken, investeren we ook in een professionele presentator! Dat wordt De Allerslimste Bert van Vlaanderen, met name Bert Kruismans. Niet zomaar een ‘presentator’ dus, maar iemand die tussendoor nog voor wat extra vrolijke noten gaat zorgen. Nog een BV dus op onze affiche, en dan nog eentje uit de buurt (Meldert)… Rad van tong, nooit verlegen om een grap, spits… Die hadden wij van Spits nog nodig natuurlijk.
Zoals je in het overzichtje kan vaststellen, is onze affiche hiermee nog niet volledig. Wellicht komen er nog 2, misschien zelfs 3 namen bij. Wie dat worden, zal de komende dagen/weken moeten blijken, maar dat het acts worden om naar uit te kijken, daar zijn we nu al van overtuigd!!
We hopen van deze 7de Singelpop ook dit jaar weer een geweldig feest te kunnen maken, niet enkel voor de Opwijkse bevolking, maar ook voor vele mensen uit de buurgemeenten of zelfs verder weg… Pas dan is onze ‘missie’ geslaagd”, besluit Ignace Heyvaert, voorzitter SpitsFM.
Meer informatie: www.singelpop.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 feb 2011
An Peeters
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief