PROVINCIE VLAAMS-BRABANT maakt landschapspark in OPWIJK mogelijk

C21

PROVINCIE VLAAMS-BRABANT maakt landschapspark in OPWIJK mogelijk

Julien_dekeyser_p200
Julien Dekeyser, gedeputeerde voor ruimtelijke ordening (ep)

De deputatie van Vlaams-Brabant heeft het ruimtelijk uitvoeringsplan 'Landschappelijke overgang' in Opwijk goedgekeurd. De gemeente Opwijk heeft een uitvoeringsplan voor de aanwezige open ruimte op haar grondgebied opgesteld.

De 'landschappelijke overgang' is een gebied dat gelegen is tussen de N211, de N47 en de verbindingsweg tussen Opwijk en Baardegem. Het gebied bestaat uit een sterk reliëf, oude steenwegen, bosfragmenten, beken en brongebieden.
De landschapsstudie, die uitgevoerd werd ter voorbereiding van het ruimtelijke uitvoeringsplan, heeft in de eerste plaats het gebied afgebakend en een gewenst beeld voor het landschap geschetst.
"Het is de bedoeling deze landschappelijke overgang uit te bouwen tot een gemeentelijk landschapspark met een eigen karakter", zegt Julien Dekeyser, gedeputeerde voor ruimtelijke ordening. "Hierbij zijn de toegankelijkheid van het gebied en de waardevolle recreatieve paden die het gebied doorkruisen heel belangrijk. Het goedgekeurd uitvoeringsplan zal de landschappelijke kwaliteit van het gebied aanzienlijk verhogen".
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 apr 2011
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief