OPWIJK – Koninklijke Harmonie De Volherding 175 jaar oud

C21

OPWIJK – Koninklijke Harmonie De Volherding 175 jaar oud

Koninklijke_harmonie_de_volherding_opwijk_2013_p200

Dit jaar blaast de Koninklijke Harmonie De Volherding 175 kaarsjes uit. Om dit jubileum te vieren, organiseert De Volherding het hele jaar door activiteiten. De Jeugdharmonie bijt de spits af op zondag 17 maart met het aperitiefconcert ‘Weergaloos’. Op zondag 4 mei is er Harmonie Night… op de dansvloer. En op vrijdag 13 en zaterdag 14 maart maken ze er in Opwijk een feest-tweedaagse van. Op vrijdag 18 januari stelt de Harmonie haar feestprogramma én de danskoppels voor de Harmonie Night… op de dansvloer voor.

Op 24 februari 1838 zag de harmonie het levenslicht. Ze kreeg de naam ‘La Persévérence’; volgens de officiële administratieve mode van toen. In 1851 vernederlandste de naam in 'De Volherding’.
Het doel van de harmonie was en is in de gemeente de muziekbeoefening te bevorderen en het gemeenteleven op te luisteren, zoals ook de oudste reglementen stellen. Eensgezind rekent zij het tot haar aangename taak de grote plechtigheden, evenementen en huldigingen, van welke hoek of strekking ook, klank bij te zetten tot genoegen van heel de bevolking.
Op de dansvloer
De Koninklijke Harmonie De Volherding wil haar 175e verjaardag in de verf zetten met tal van activiteiten.
Op zondag 17 maart (om 10.30 uur – Schuur Hof Ten Hemelrijk) opent de Jeugdharmonie het feestjaar met het aperitiefconcert ‘Weergaloos’. Voor deze gelegenheid neemt ‘de Jeugd’ een professionele lichtfirma onder de arm die het concert van een passend lichtspektakel zal voorzien.
Op zaterdag 4 mei is de sporthal van het VKO het decor voor ‘Harmonie Night… op de dansvloer’. 10 Opwijkse danskoppels gaan de uitdaging aan om een dansgenre én choreografie in te studeren. In het tweede deel van het programma mag het publiek mee op de dansvloer. In aanloop naar deze dansavond organiseert de Harmonie workshops latin en ballroomdans.
Op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 september gaat de Kon. Harmonie pas écht aan het feesten met een jubileum-driedaagse. Hoogtepunten zijn het concert van Gunther Neefs op zaterdag en het muziekfestival op verschillende podia en het optreden van de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen op zondag.
Vrijdag 18 januari om 21.30 uur (Duivenzolder – Hof Ten Hemelrijk) stelt de Harmonie haar feestprogramma in detail voor aan de muzikanten, sponsors en de pers. Daarnaast maken de organisatoren de 10 danskoppels bekend die deelnemen aan ‘Harmonie Night… op de dansvloer’. De dansers trekken ook het dansgenre waarvan zij in mei een staaltje zullen laten zien.
Meer informatie over het feestjaar van de Koninklijke Harmonie De Volherding via Leo Desmedt, voorzitter - T.: 052/ 35.00.30 - F.: 052/ 36.20.10 en leo.de.smedt@telenet.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 jan 2013
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief