OPWIJK - Denderend pOpwijk

C21

OPWIJK - Denderend pOpwijk

Editiepajot_p_opwijk_foto_tom_vierendeels__4_
 
Editiepajot_p_opwijk_foto_tom_vierendeels
Editiepajot_p_opwijk_foto_tom_vierendeels__1_
Editiepajot_p_opwijk_foto_tom_vierendeels__2_
Editiepajot_p_opwijk_foto_tom_vierendeels__3_
Editiepajot_p_opwijk_foto_tom_vierendeels__5_
Editiepajot_p_opwijk_foto_tom_vierendeels__6_
Editiepajot_p_opwijk_foto_tom_vierendeels__7_
Editiepajot_p_opwijk_foto_tom_vierendeels__8_
Editiepajot_p_opwijk_foto_tom_vierendeels__9_
Editiepajot_p_opwijk_foto_tom_vierendeels__10_
 

De lustrumeditie van pOpwijk zit er op. Om deze vijfde verjaardag te vieren had de organisatie voor enkele nieuwigheden gezorgd: “Zo was er dit jaar het zijpodium, was de Vipruimte groter en indrukwekkender en was er voor alle vijf- en vijfenvijftigjarigen een verrassing”, aldus organisator Tom Costers. Door gebruik te maken van een zijpodium konden dit jaar niet vijf maar tien groepen de revue passeren, elk afwisselend. Zo kregen de duizenden festivalgangers een nog betere affiche voorgeschoteld.

Achter het festival zit ook een bedoeling zegt Costers: “Een voorwaarde voor de groepen is dat ze uit België of Nederland moeten komen en Nederlandstalige liedjes brengen. Maar natuurlijk sluiten we niemand uit”.
 
Het festival werd zaterdag afgetrapt om kwart na drie op het zijpodium met The Vicious. Daarna mocht Belle Perez de spits afbijten op het hoofdpodium. De zuiderse ritmes en klanken vielen zeer in de smaak bij het publiek, misschien mede door het warme weer.
Hierna mocht DJ Juan, samen met Loko Charel (gekend van The Magical Flying Thunderbirds) het publiek opwarmen met veel ambiance voor een grote naam uit het Nederland: Boudewijn De Groot. Popwijk is naast Dranouter, het enige festival waar Boudewijn De Groot deze zomer speelde.
Hierna was het de beurt aan de rockmuziek met de band DUK op het zijpodium, gevolgd door de nu al legendarische Luc De Vos met zijn groep Gorki.
Op het zijpodium was het dan de beurt aan Charlie ft. Laura D., gevolgd op het hoofdpodium door De Kreuners die veel sfeer schepten met hun meezingers. Walter Grootaerts en Axel Peleman riepen de festivalgangers op om tot op het deels lege Vipterrein te komen “zodat ze niet speelden voor een stuk gras”.
Afgesloten werd er op het zijpodium met opzwepende beats en hevige bass van Treuphonic met Coco Jr. Op het hoofdpodium sloot Les Truttes, met zoals gewoonlijk een fantastische show en veel ambiance, het festival af.
 
Naast het hoofdpodium stond een gigantische videowall van dertig vierkante meter zodat iedereen de groepen goed kon volgen. Ook was er een sponsordorp waar je info kon krijgen maar zelf ook dingen kon doen zoals bijvoorbeeld de Wii Fit eens proberen.
 
De organisatie mag zeker van een geslaagd festival spreken en nu op naar nog eens vijf jaar pOpwijk.
 
Meer info: www.popwijk.be .
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 aug 2008
Tom Vierendeels
Tom Vierendeels
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief