OPWIJK - Hanne krijgt haar boompje

C21

OPWIJK - Hanne krijgt haar boompje

Editiepajot_opwijk_inzet_geboortebos_hanne_foto_ingezonden
Hanne Van Den Bergh en haar ouders Liesbeth en Ingmar krijgen een boompje uit handen van Tom Bosman, Marijke De Vis en Gunter Mannaert (INZET). - (ingezonden foto)
 

De voorbije jaren was december het moment waarop honderden jonge Opwijkenaartjes hun boompje kregen in het geboortebos. Tussen 2009 en 2012 plantten maar liefst 879 kindjes en hun ouders hun boompje. Het huidige gemeentebestuur heeft beslist om deze actie niet verder te zetten en dat vindt INZET jammer. Daarom overhandigt INZET symbolisch een boompje aan Hanne.

Hanne werd geboren in 2012. Dit jaar zouden Hanne en haar ouders dus ‘haar’ boompje kunnen aanplanten in het geboortebos. Dat was buiten het gemeentebestuur gerekend, want die besliste hier niet mee door te gaan. ‘Heel spijtig,’ vinden de ouders van Hanne, ‘want uiteindelijk is de aanplanting van een eigen boompje toch wel iets heel leuks voor zowel ouders als kind.’
Het einde van het geboortebos is slechts één van de schrappingen uit het budget voor natuur. De schepen van milieu maakte de voorbije gemeenteraden al herhaaldelijk duidelijk dat er deze legislatuur geen bijkomende bosaanplantingen zullen gebeuren. ‘Dit is echt een gemiste kans’, vindt INZET, ‘niet alleen vanuit recreatief oogpunt, maar vooral omwille van milieu- en gezondheidsredenen. Het is alom geweten dat de creatie van bijkomend bosgebied een positieve impact heeft op de luchtkwaliteit en klimaatverandering. Bomen zijn namelijk de beste natuurlijke luchtfilters die je je kunt indenken. Zo slaan ze het onder andere van verkeer afkomstige CO2 op en halen ze fijn stof uit de lucht. En uiteraard kunnen we het probleem van de luchtkwaliteit en klimaatverandering niet in ons eentje oplossen, maar we zouden op z’n minst al een inspanning kunnen leveren’, aldus INZET.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 dec 2013
Gerrit Achterland
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief