OPWIJK - Populierenactie brengt dynamiek naar bossen

C21

OPWIJK - Populierenactie brengt dynamiek naar bossen

Editiepajot-ingezonden-foto-bosgroep_02032014
ingezonden foto

De milieuambtenaar werkt momenteel aan een gezamenlijk project met de Bosgroep Groene Corridor omtrent het beheer van Populierenbossen. Op het grondgebied van de gemeente treffen we veel populieren aan die kaprijp zijn. Ook onze gemeente heeft enkele kaprijpe bossen in bezit. Deze bossen hebben dikwijls weinig structuur en zijn ecologisch minder waardevol. Bij stormweer kunnen ze voor schade zorgen. Daarom besloten we om tezamen met de Bosgroep een oproep te lanceren naar de boseigenaars. De bedoeling is om met verschillende eigenaars samen de bomen te verkopen aan een houtkoper en achteraf een nieuw bos aan te planten.

Hoe meer bomen we kunnen aanbieden, hoe hoger de prijs die de koper hiervoor wil geven. Hij bespaart immers op de prospectie, logistieke kosten en bij problemen kan hij bij de Bosgroep terecht. Zij hebben de nodige expertise in deze materie. De bomen worden verkocht ‘op stam’. Dit wilt zeggen dat de eigenaar zelf niets moet doen. De Bosgroep zorgt voor de verkoop en de houtkoper komt de bomen zelf vellen. Momenteel zijn de prijzen een stuk beter dan de voorbije jaren. Voor grote loten worden prijzen gehaald tot 40€/m³.

Meer info? Neem contact op met de VZW Bosgroep Groene Corridor, Houtemsesteenweg 23, 1800 Vilvoorde, Tel. 02 253 43 04 of  via bosgroep@rlgc.be. Op www.bosgroepgc.be vind je meer uitleg over de vereniging.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 mrt 2014
Sam Herremans
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief