OPWIJK – Berichtgeving gemeente

C21

OPWIJK – Berichtgeving gemeente

Editiepajot-opwijk-logo-gemeente
EP

Nieuws vanuit het Gemeenschapscentrum - “Kleinkunsteiland” was op 7 mei de afsluiter van het seizoen 2013-2014. Ondertussen zijn de voorbereidingen volop bezig voor 2014-2015. Wij hebben gezorgd dat groot en klein, jong en oud aan hun trekken komen: theater, muziek, humor, familievoorstellingen, … voor elk wat wils. Binnenkort mogen jullie de seizoensbrochure verwachten! Hou alvast jullie brievenbus in het oog!

Herlancering M.E.G.A. – project - Na een jaar stilte, heeft de politiezone AMOW en de gemeente Opwijk initiatief genomen om het M.E.G.A.-project te herlanceren. M.E.G.A. staat voor Mijn Eigen Goed Antwoord en kadert in een drugs-preventieactie. Doorheen het schooljaar hebben de leerlingen van het 6e leerjaar reeds verschillende preventielessen gekregen op school. In het totaal krijgen ze 10 lessen waarbij ze op het einde een getuigschrift “voor volharding” krijgen. Als afsluiter van deze actie, zal er voor al de deelnemers, op donderdag 22 mei 2014 een M.E.G.A.-fuif doorgaan in de Sint-Pauluszaal te Opwijk. Voor deze fuif dankt de gemeente Opwijk,  “Spar-Elite Opwijk” voor de medewerking!

GRATIS filmvoorstelling ‘De Leeuw van Vlaanderen’ op vrijdag 6 juni 2014 - Naar goede gewoonte worden er jaarlijks GRATIS filmvoorstellingen gehouden voor de Opwijkenaren. We mikken naar de 50-plusser, maar iedereen is welkom. De eerste film ‘Soeur Sourire’ werd op 11 april afgespeeld en goed gesmaakt door het publiek. De volgende filmvoorstelling vindt plaats op vrijdag 6 juni en start om 14u in de Schuur van het Hof ten Hemelrijk. Ditmaal wordt de film ‘De Leeuw van Vlaanderen’ afgespeeld. Iedereen is van harte welkom! Meer info? karen.lauwers@ocmw-opwijk.be of 052 35 90 17

Wandelaars gevraagd voor de knelpuntenwandeling - Op maandag 19 mei 2014 organiseert de Gemeentelijke Seniorenraad i.s.m. de bewoners van de serviceflats van het Woonzorgcentrum De Oase een knelpuntenwandeling. Deze wandeling heeft als doel de risico's op valpartijen op de openbare weg in te dijken en de probleemplaatsen op te sporen. Het betreft een traject van 1,5 km. Heeft u tijd en zin om een wandeling te doen door het centrum van Opwijk, samen met enkele bewoners van de serviceflats van De Vlindertuin? Dan bent u van harte welkom. Op het einde worden de knelpunten besproken en krijgt u tevens een korte toelichting over de 10.000 stappenclash.

Wanneer en waar? Maandag 19 mei 2014 om 14u in zaal Satijn (de oude cafetaria) van het Woonzorgcentrum De Oase (Kloosterstraat 75).

Meer info? Karen Lauwers, Deskundige Lokaal Sociaal Beleid, 052 36 90 17 of karen.lauwers@ocmw-opwijk.be  

Omruilen van niet-volledig opgebruikte 10-beurtenkaarten voor het containerpark - Wie bij de ingebruikname van het nieuwe recyclagepark nog beschikt over een niet-volledig opgebruikte 10-beurtenkaart, kan deze bij de gemeente inruilen.

• Vermeld duidelijk naam, adres en bankrekeningnummer op de achterkant van de kaart.

• Geef de kaart tegen uiterlijk op 30 juni 2014 af aan de parkwachters op het recyclagepark of bij de milieuambtenaar - Cel Leefmilieu - GAC I.

• Het resterende bedrag op de kaart wordt door de financiële dienst overgeschreven op de rekening van de eigenaar van de kaart.

Pajotse 400 km wordt afvalarm-evenement - Voor de 2de maal vindt in de sportregio’s Pajottenland en de Zuidwest Rand de Pajotse 400 km plaats, een sportief evenement waar de wielertoerist zijn hart kan ophalen! Op 20 en 21 juni 2014 kunnen er tochten afgelegd worden van 100, 200 of 400 km!

De dienst Sport van de provincie Vlaams-Brabant en Haviland leveren dit jaar samen inspanningen om er een afvalarm-evenement van te maken. Overal op het parcours worden afvaleilandjes voorzien, bij de bevoorrading wordt ervoor gezorgd dat er zo weinig mogelijk verpakkingen vrijkomen. Ook zwerfvuil langs het parcours krijgt de nodige aandacht!

Om je optimaal voor te bereiden, kan je eens langskomen op de infoavonden over sportvoeding! Voor meer details over de Pajotse 400 en een eventuele inschrijving: www.vlaamsbrabant.be/pajotse400  

Speelstraten juli – augustus - Naar jaarlijkse gewoonte voorziet het gemeentebestuur tijdens de zomermaanden veilige speelruimte voor de kinderen. Buurten die een aanvraag wensen in te dienen, nemen contact op met de jeugddienst om het aanvraagformulier aan te vragen. Wanneer het aanvraagformulier volledig is ingevuld, stuurt u dit voor 13 juni 2014 terug t.a.v. het college van burgemeester en schepenen, Ringlaan 20, 1745 Opwijk. De borden “opgepast, spelende kinderen”, worden geplaatst vanaf dinsdag 1 juli 2014. Meer info? Gemeentelijke jeugddienst - Kloosterstraat 9  - 052 36 51 60 of 0470 56 98 84 – tim.deneef@opwijk.behttp://jeugd.opwijk.be/

START TO BIKE - De Opwijkse gemeentelijke sportdienst, sportraad en WTC Kevers organiseren net zoals vorige jaren vanaf april tot en met juni gratis Start to Bike. Telkens op donderdag, te  vertrekken om 18u30 aan de Gemeentelijke Sporthal (Heiveld 65).

• Datums: 15-22 mei / 5-12-26 juni

• De slotrit wordt gereden op zaterdag 28 juni 2014.

• Een sportieve fiets is aangeraden.

• Afstand: de eerste ritten + 25 km.

• Snelheid: eerste groep: 20km/uur - tweede groep: 25km/uur.

• Een fietshelm is VERPLICHT.

• De gemeente zorgt voor gratis ISB-verzekering.

Meer info? Tel. 052 35 02 30 - e-mail: kim.broodtaerts@opwijk.be

Kleuterhappening op woensdag 15 mei 2014 - Leeftijd: 3 tot 6 jaar (onder begeleiding van de ouders) Prijs: € 2 - Locatie: Gemeentelijke sporthal – Heiveld 65 - Tel. 052 35 02 30 - e-mail: kim.broodtaerts@opwijk.be

Gezinsfietstocht - Op zondag 1 juni 2014 heeft onze jaarlijkse gezinsfietstocht plaats. Wij bieden u een afgepijlde fietstocht aan van ongeveer 30 kilometer over rustige wegen. Inschrijven kan in de sporthal tussen 12u en 14u en is volledig gratis (wel noodzakelijk om verzekerd te zijn).

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 mei 2014
Sam Herremans
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief