OPWIJK - Berichtgeving gemeente

C21

OPWIJK - Berichtgeving gemeente

Editiepajot-opwijk-logo-gemeente

Nieuws vanuit het gemeenschapscentrum - Op zondag 18 januari 2015 brengt Compagnie Gorilla de theatervoorstelling “Spikkeltje”. Deze voorstelling zit vol verrassende wendingen, met een muzikale toets en een ingenieus decor en is geschikt voor alle kindjes vanaf 5 jaar. Afspraak om 15u in de schuur van het Hof ten Hemelrijk, Kloosterstraat 7.

Op donderdag 5 februari 2015 gaan wij de klassieke toer op met het duo Andaluza. Stijn Konings (gitaar) en Nicolas Dupont (viool) worden gecoacht door de celliste Agnès Vesterman aan het CNSM van Parijs. Het duo werd meermaals uitgenodigd om te concerteren in Frankrijk. Afspraak om 20u in de Pastorie, Singel 7.

 

Wilt u er graag bij zijn? Reserveer vandaag nog uw tickets: 052 36 51 72 - gc.tickets@opwijk.be

 

Annulatie voorstelling “Achter de schermen van het nieuws” door Lieven Verstraete - De voorstelling “Achter de schermen van het nieuws” door Lieven Verstraete op 29 januari 2015 gaat niet door. Wegens hartproblemen is Lieven er een tijdje uit. Wij wensen hem een spoedig herstel.

 

Lokaal bedrijventerrein ‘De Staak’: Infovergadering op dinsdag 13 januari 2015 om 20u - Er is een infovergadering i.v.m. de toekomstige ontwikkeling van het lokaal bedrijventerrein in Nijverseel gepland op dinsdagavond 13 januari om 20u in het bakhuis van het Gemeenschapscentrum Hof ten Hemelrijk (Kloosterstraat 7). Dit lokaal bedrijventerrein kreeg inmiddels de naam De Staak mee. Wij hopen u op deze vergadering te mogen verwelkomen. Hopelijk tot dan!

 

Ondernemersloket: zitdagen 2015 - Zelfstandige ondernemers van de gemeente Opwijk kunnen elke 1ste en 3de dinsdag van de maand van 17u tot 18u op het GAC I (Marktstraat 55) terecht voor advies en algemene vragen waarmee vooral startende ondernemers mee zitten. De zitdagen voor 2015 zijn: 6 en 20 jan, 3 en 17 feb, 3 en 17 mrt, 7 en 21 april, 5 en 19 mei, 2 en 16 juni, juli en augustus: geen zitdagen, 1 en 15 sept, 6 en 20 okt, 3 en 17 nov, 1 en 15 dec. Meer info? Burgerzaken - Marktstraat 55 – 052 36 51 45 - ondernemen@opwijk.be  

 

Volg je HIV status op en laat je testen! 

Waarom je laten testen? Je laten testen op HIV is voor vele homomannen nog een drempel. Nochtans is je gezondheidstoestand kennen belangrijk voor jezelf en voor je partners. Een regelmatige HIV test geeft je zekerheid over je eigen gezondheid. Als je zelf je status opvolgt, voel je je beter in je vel. Dat voel je, en dat zie je. Maar het is ook belangrijk voor je bedpartner(s). 

 

De laatste cijfers - De laatste cijfers wijzen erop dat 1 op 20 homomannen besmet is met HIV, en waarschijnlijk is dit een onderschatting van het eigenlijke aantal. Bovendien kennen 24% van de mannen die homoseksuele contacten hebben hun eigen status niet – en deze groep is verantwoordelijk voor ongeveer 90% van de nieuwe besmettingen.

 

Voor een test kan je op verschillende plaatsen terecht - De provincie Vlaams-Brabant en Holebihuis Vlaams-Brabant bieden je een eenvoudige speekseltest aan (SWAB 2 KNOW). De testkit kan je zelf online bestellen (http://testen.holebihuis.be/) en is volledig kosteloos.

 

Ook je dokter kan je verder helpen met een HIV- en SOA-test. Hij neemt in dat geval een bloedstaal, waarvan je na enkele dagen al het resultaat ontvangt. In elke provincie in Vlaanderen vind je een Aids Referentiecentrum. Zij bieden ondersteuning aan mensen die om een HIV- of SOA-test vragen. Bovendien kan je er terecht voor bijkomende medische en psychosociale begeleiding. 

 

Op de site van Sensoa www.mannenseks.be vind je een volledig overzicht van de verschillende testmogelijkheden en de plaatsen waar je kan aankloppen voor een test op HIV of SOA’s.

 

Meer informatie? Voor meer informatie over de testcampagne van de provincie Vlaams-Brabant en het Holebihuis Vlaams-Brabant, kan je terecht bij Lies Verdonck, dienst diversiteit, gezondheid en gelijke kansen van de provincie: lies.verdonck@vlaamsbrabant.be of 016 26 73 30.

 

Aangepaste openingsuren Sportdienst

Vanaf 1 januari 2015 wijzigen de openingsuren van de sportdienst naar:

  • Maandag: 9u - 12u 
  • Dinsdag: 9u - 12u & 13u30 - 16u & 18u - 20u
  • Woensdag: 9u - 12u
  • Donderdag: 9u - 12u 
  • Vrijdag: 9u - 12u 

Elke eerste zaterdag van de maand (behalve in juli & augustus): 9u - 12u (Indien de eerste zaterdag een feestdag is, wordt de zaterdagdienst verschoven naar de tweede zaterdag van de maand)

 

Tijdens de maanden juli - augustus:

  • Maandag: 9u - 12u 
  • Dinsdag: 9u - 12u & 18u - 20u
  • Woensdag: 9u - 12u
  • Donderdag: 9u - 12u
  • Vrijdag: 9u - 12u

Handige tips bij afvoer van afval naar het recyclagepark - Wie afvalstoffen afvoert naar het recyclagepark kan best rekening houden met volgende tips:

Sorteer altijd vooraf goed het afval thuis.

Vermijd ritten naar het recyclagepark met weinig afval, bij elk bezoek betaal je immers altijd een minimumbedrag van € 5. Beter is om afval op te sparen tot een grotere hoeveelheid zodat je het aantal ritten naar het recyclagepark kan beperken. Goed voor het milieu en goed voor je portemonnee. 

Voor een aantal dure afvalstromen zijn er betere en goedkopere alternatieven dan het recyclagepark:

  • Bouw- en sloopafval - Huur een container bij grote hoeveelheden of een big-bag. In de omgeving zijn er privaat firma’s die bouw- en sloopafval aanvaarden.
  • Snoeihout en grasmaaisel - Verwerk dit organisch afval op een duurzame manier in je tuin. Met kringlooptuinieren zorg je voor een goedkope en ecologische verwerking van tuinafval.

Meer info? www.kringlooptuinieren.be of www.opwijk.be (milieu/kringlooptuinieren).

 

Geen plaats om in je tuin snoeihout of grasmaaisel te verwerken? In de omgeving zijn er privaat firma’s waar je terecht kan met dit organisch afval.

 

Huis van het Nederlands - infomomenten lessen Nederlands - Het is niet gemakkelijk om als anderstalige uw weg te vinden in het bestaande aanbod van cursussen Nederlands als tweede taal . Hiervoor kan je terecht bij het Huis van Nederlands, dit is een adviesverlenende vzw. In januari 2015 geven zij enkele infomomenten: 

 

Zellik - 15 januari van 17u tot 19u - OCMW (Brusselsesteenweg 551)

Wemmel - 22 januari van 9u tot 11u en  van 18u tot 19u30 - GC De Zandloper (Kaasmarkt 75)

Asse - 22 januari van 17u tot 19u - Oud Gasthuis (Gemeenteplein 26)

 

Nog vragen? 

Huis van het Nederlands - Provincieplein 1 - 3010 Leuven

Bel naar het gratis nummer 0800 123 00 of mail naar info@infonl.be 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 dec 2014
Sam Herremans
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief