OPWIJK - Derde editie boerenmarkt opnieuw succes

C21

OPWIJK - Derde editie boerenmarkt opnieuw succes

P1060584
 
Dsc07026
 
P1060587
 

De eerste editie van de boerenmarkt van Opwijk 2040 in oktober vorig jaar was meteen een schot in de roos. Ondertussen was Opwijk 2040 al aan de derde editie toe. Het concept slaat duidelijk aan in Opwijk. “Publiek en landbouwers vragen  ons nu al wanneer de volgende editie er komt,” aldus de initiatiefnemers.

 

Van het veld op het bord

Ondanks het wisselvallige weer was de opkomst opnieuw groot. "We mogen spreken van een geslaagde editie," zegt Luc De Ridder. "We hadden maar liefst 12 standhouders uit Opwijk en omliggende gemeenten. Dat resulteerde in een zeer mooi, gevarieerd aanbod met enkele meerdere nieuwe initiatieven zoals een online hoevewinkel uit Lebbeke en de aankondiging van de opstart van een Buurderij in Opwijk, maar ook bestaande initiatieven waarvoor nog wat extra bekendheid welkom was zoals Het Gezonde Plukveld uit Merchtem, de hoeveverkoop van zuivelproducten van Stappeshof en de verkooppunten op eigen hoeve van meerdere Opwijkse landbouwers." De combinatie met recreacafé De Kleine Deugd maakt het concept compleet. 

 

“Met onze boerenmarkt willen we het principe van de 'korte keten' promoten. Daarbij verkopen producenten hun eigen geteelde of verwerkte producten rechtstreeks aan de consument. Dat biedt heel wat voordelen: verse, seizoensgebonden producten van lokale oorsprong waar de producent een faire prijs voor krijgt, zonder tussenhandel, maar ook met nauwelijks voedselkilometers en nauwelijks voedselverspilling,” zeggen Christophe Arys en Tom Bosman van Opwijk 2040.

“We ondersteunen bovendien de lokale producenten uit Opwijk en omgeving die een thuisverkooppunt hebben of op een andere manier hun producten rechtstreeks bij de consument brengen,” vult Luc De Ridder aan.

De boerenmarkt is een initiatief van Opwijk 2040, denk- en doeplatform over duurzaamheid. Meer info over Opwijk 2040 via www.opwijk2040.be of via hun facebookaccount.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 okt 2017
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief