Wielerkoers Brussel-OPWIJK krijgt nieuw elan met Internationaal regelmatigheidscriterium

C21

Wielerkoers Brussel-OPWIJK krijgt nieuw elan met Internationaal regelmatigheidscriterium

Image001

Vanaf volgend wielerseizoen krijgt de wedstrijd Brussel-Opwijk een andere dimensie. Alleen de beste U23-renners mogen dan mekaar nog partij geven in een nieuw regelmatigheidscriterium met wedstrijden in België én Nederland.

 

Dit project wordt gedragen door Belgian Cycling en de Nederlandse KNWU.

 

Met de oprichting van de “U23 Road Series” krijgen de U23-renners van beide landen een reeks van negen wedstrijden met maximaal 170 kilometer per wedstrijd voorgeschoteld, kalendermatig én geografisch evenwichtig verdeeld. Vijf koersen worden afgewerkt op Belgisch grondgebied en vier in Nederland.

 

Na afloop van elke wedstrijd worden drie leiderstruien uitgereikt. De rangschikking wordt opgemaakt op basis van de behaalde punten: een geel shirt bekroont de primus in het algemeen klassement, de witte trui is voorbehouden voor de beste eerstejaars, de drager van het groene exemplaar sprokkelde het meeste punten in het sprintklassement.

 

De U23 Road Series gaan van start op zondag 3 maart 2019 met Brussel-Opwijk. De grote finale vindt plaats op zondag 15 september 2019 in Nederland met de Omloop van Midden-Brabant.

 

Het peloton – maximaal 150 renners groot – wordt telkens gevormd door 20 teams, die in elke wedstrijd van start zullen gaan. De rij van elf Belgische ploegen wordt hoofdzakelijk uitgemaakt door clubploegen, aangevuld met de continentale U23-teams en een selectie die samengesteld wordt door de bondscoach. In Nederland wordt de dienst uitgemaakt door acht districtsploegen en een nationale selectie. Het laatste kwart van het deelnemersveld wordt aangevuld door het uitreiken van vijf wildcards.

 

Door het opzetten van dit project willen Belgian Cycling en de KNWU de U23-categorie opwaarderen. Dat komt renners, clubs én organisatoren ten goede. Als de negen wedstrijden van de U23 Road Series in de toekomst uitgroeien tot échte U23-klassiekers, dan heeft dit project zijn doel bewezen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 sep 2018
Paul Onselaere
Paul Onselaere
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 aug 2022

archief