OPWIJK – Carnavalstoet zorgt voor prachtige wagens, mooie kostuums en ludieke acts

C21

OPWIJK – Carnavalstoet zorgt voor prachtige wagens, mooie kostuums en ludieke acts

Editiepajot_opwijk_carnaval_2009_2_foto_steven_walravens
Oppekse Spaeger (Foto - Steven Walravens)
 
Editiepajot_opwijk_carnaval_2009_3_foto_steven_walravens
Foto - Steven Walravens
Editiepajot_opwijk_carnaval_2009_4_foto_steven_walravens
Foto Steven Walravens
Editiepajot_opwijk_carnaval_2009_foto_steven_walravens
Foto - Steven Walravens
 
Editiepajot_opwijk_carnaval_2009_6_foto_steven_walravens
Foto - Steven Walravens
Editiepajot_opwijk_carnaval_2009_7_foto_steven_walravens
Foto - Steven Walravens
Editiepajot_opwijk_carnaval_2009_5_foto_steven_walravens
Foto - Steven Walravens
 

Voor de elfde keer trok zondagnamiddag de Opwijkse carnavalstoet door de straten van Opwijk centrum. Ondanks dat vele wielerliefhebbers voor de beeldbuis gekluisterd waren voor de grote klassieker van het jaar, de Ronde van Vlaanderen, lokte de carnavalstoet veel volk op de straten . De Opwijkse groepen hebben weer hun best gedaan om een prachtige wagen, mooie kostuums of een ludieke act met eigen songtekst in elkaar te steken. Daarnaast nodigden de Gatspoëters, de organisators van het Opwijks carnaval, de topgroepen uit de naburige gemeenten en steden uit om hun praalwagens te vervoegen aan de stoet.

Aûgezabberd, één van de Opwijkse carnavalsverenigingen pakte ook dit jaar weer uit met een originele stunt. De voorbije dagen verdeelde ze een tweetalige flyer in ruim 2000 brievenbussen met daarop fictieve waardebonnen. Met de waardebonnen kom men oordopjes, een vuilniszak met sticker, een anti-graffiti-product en 3 gram wiet afhalen op het gemeentehuis. Daarmee wordt ingespeeld op nieuwe regeling van de huisvuilomhaling, de hangjongeren aan de scholen, de overlast van het skatepark, het bekladden van gevels en de ontdekking van een cannabisplantage in Opwijk. Met deze stunt heeft de carnavalsvereniging ludiek ingespeeld op wat er allemaal de laatste maanden in Opwijk heeft afgespeeld en eventueel verkeerd is gelopen.

'De Lapsjaars' zijn de winnaars geworden van de 11de Opwijkse carnavalstoet. Hun overwinning hebben ze te danken aan hun mooie wagen.

Het carnavalsgebeuren is vrijdag begonnen met een geslaagde kroegentocht, zaterdag had er een bonte avond en een bal marginal plaats. Na de stoet had de Gatspoëtersworp plaats waar talrijke prijzen en waardebonnen te grabbel werden gegooid. Zondag om middernacht werd de macht terug overgedragen door Prins Bakker Erik aan burgemeester Lutgard Van der Borght.

Organiserend comité van het Opwijks carnaval: www.gatspoeters.be

Klik hier om een overzicht van de stoet in beeld te krijgen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 apr 2009
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief