OPWIJK - Grootste lokale amateurkunstenexpo in oud gemeentehuis Mazenzele

C21

OPWIJK - Grootste lokale amateurkunstenexpo in oud gemeentehuis Mazenzele

Foto_kunst_in_oud_gemeentehuis
 

Maar liefst 28 Opwijkse kunstenaars en verenigingen, 2 expositiedagen en een leegstaand pand, dat zijn de ingrediënten voor de 4de editie van kunst in lege huizen, een toegankelijke tentoonstelling van lokale talenten. Op zaterdag 27 en zondag 28 april organiseren Kunst In Lege Huizen en Toer&Taxus voor de 4de keer hun succesvol kunstevent, deze keer ook in samenwerking met de gemeente Opwijk. Unieke locatie is het oud gemeentehuis van Mazenzele. 

 

Na de succesvolle expo’s Kunst In Beenhouwerij Carine en Noël en Kunst in bloemenwinkel Helios (‘Bij Taken’) sleepten Kunst In Lege Huizen en Toer&Taxus vorig jaar de Opwijkse Cultuurprijs in de wacht. Nu nemen de kunstenaars hun intrek in het oud gemeentehuis van Mazenzele. “Het centrale thema van deze editie is bureaucratie,” zegt medeorganisator Kris De Plecker, “voor sommigen is dat bijna een scheldwoord, maar wij maken er iets boeiends en moois van.”

 

Het oud gemeentehuis in Mazenzele sloot de deuren na de fusie met Opwijk in 1976 en staat momenteel te koop. Voor dit event gaan de deuren nog één keer open. “Een uitzonderlijke kans dus om het gebouw inclusief ‘het kasjot’ en de werken van de Opwijkse kunstenaars te bewonderen. Fotografie, film, woord, beeldende kunst, schilderkunst … komen aan bod,” vullen Florent Verberckmoes en Johan De Bleser aan.

 

“We zijn er in geslaagd om een unieke samenwerking op te zetten met naast de vele lokale kunstenaars ook de Opwijkse Academie voor Beeldende Kunst en de creawerking van Optempo (Zonnelied). Ook de Heemkring Opwijk-Mazenzele doet mee en stelt speciaal een aantal unieke archiefstukken uit Mazenzele tentoon. Op zondag is er om 10u30u een gelegenheidsoptreden van de Jeugdharmonie,” aldus Tom Bosman van Kunst In Lege Huizen. “Het wordt daarmee meteen de grootste amateurkunstenexpo van de regio,” zegt hij trots.

 

Heel het weekend is de expo vrij toegankelijk tussen 10 en 17u. In het gelegenheids-kunst-café is er plaats voor een babbel en een drankje. Alle inkomsten gaan naar het goede doel: Vrije Basisschool De Knipoog en jeugdvereniging VVVKB Heiveld voor hun vernieuwbouwprojecten.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 apr 2019
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief