OPWIJK - Kunstexpo schenkt inkomsten aan basisschool en jeugdvereniging

C21

OPWIJK - Kunstexpo schenkt inkomsten aan basisschool en jeugdvereniging

Foto_groep_de_knipoog_en_heiveld
 

Maar liefst 28 Opwijkse kunstenaars en verenigingen stelden het laatste weekend van april tentoon in het oud gemeentehuis van Mazenzele. De 4de expo van Kunst In Lege Huizen en Toer& Taxus mocht 1000 bezoekers verwelkomen en is daarmee meteen de grootste amateurkunstenexpo in de regio. Zoals steeds gaan de inkomsten naar een goed doel. Dit keer zijn dat er twee: vrije basisschool De Knipoog in Mazenzele en jeugdvereniging VVVKB Heiveld Opwijk. Ze ontvangen elk een cheque van 500 euro voor hun vernieuwbouwprojecten.

 

“We zijn geslaagd in een unieke samenwerking met naast de vele lokale kunstenaars ook de Opwijkse Academie voor Beeldende Kunst, de creawerking van Optempo (Zonnelied), de Heemkring Opwijk-Mazenzele, de Jeugdharmonie en de gemeente. De Sint-Pietersgilde stelde speciaal voor de gelegenheid en zeer uitzonderlijk hun gildekamer open,” aldus organisatoren Tom Bosman van Kunst In Lege Huizen en Kris De Plecker van Toer&Taxus. “De uitzonderlijke kans om het oud gemeentehuis nog één keer te bewonderen in combinatie met de werken van de Opwijkse kunstenaars, viel duidelijk in de smaak,” zeggen mede-organisatoren Florent Verberckmoes en Johan De Bleser.

 

Tweemaal 500 euro voor Opwijkse goede doelen

De inkomsten van de expo gaan naar twee Opwijkse goede doelen. Directeur Christoph De Smedt van basisschool De Knipoog: “In 2000 al werd bij de subsidiërende overheid een dossier ingediend voor de renovatie van het zustergebouw en het plaatsen van een nieuwbouw met 4 bijkomende klaslokalen, een sanitaire ruimte en een eet- en turnzaal. In augustus 2018 startten de nodige afbraakwerken en sinds september volgde de renovatie en de nieuwbouw. De werken duren 1 jaar. Het prijskaartje bedraagt 2,5 miljoen euro waarvan de school zelf ongeveer 650.000 euro zelf moet ophoesten.” Ook de blauwe lokalen van jeugdvereniging Heiveld, beneden aan de viaduct zijn aan vernieuwing toe. Ook zij ontvingen net als De Knipoog een cheque van 500 euro van Kunst In Lege Huizen en Toer&Taxus.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 jun 2019
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief