Gedaan met ’T OPWIJKs Leven…dit wordt dus nostalgie

C21

Gedaan met ’T OPWIJKs Leven…dit wordt dus nostalgie

Image001

Reeds een lange tijd liep het gerucht, maar nu is het een feit : het voor Opwijkse gezinnen vertrouwd weekblad dat men iedere donderdag (buiten de vakantieperiode) in de bus vond stopt er eind december 2019 mee : ‘T OPWIJKS LEVEN.

 

De geschiedenis van dit blad is rijk en lang. Vooreerst was er het magische jaar 1968 met OPWIJK LEEFT onder de vleugels van de Opwijkse cultuurraad. Het was niet wekelijks, maar drie keer per jaar.

 

In 1971 werd dan gestart met een wekelijks blad en een redactieraad. Berichten vanuit de gemeente waren een bron van inkomsten. Grote bezieler was Rob Roels, maar om professionele redenen stopte hij in 1987 met Opwijk Leeft.

 

Er werd naar iets anders gezocht en drukkerij Jan De Ridder werd door de gemeente bereid gevonden om het weekblad uit te brengen. De titel werd wel ‘T OPWIJKS LEVEN. Drukkerij De Ridder stopte in 2015 wegens pensionering en het blad werd overgenomen door een duo (eerst in Opwijk en nadien in Sint-Genesius-Rode). Begin dit jaar dan werd Heremans Printing Lennik de uitgever.

 

Daar de gemeente zelf wil instaan voor informatie en de financiële kraan dichtdraait stopt deze drukkerij om financiële redenen de uitgave van ‘t Opwijks Leven…

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 dec 2019
Paul Onselaere
Paul Onselaere
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief